ZMAJLOVIĆ TRAŽI UKIDANJE PROPUSNICA U ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI: / 'Ovaj režim je štetan'

Image
Foto: Hrvoje Jelavić / PIXSELL

'U svojem najvećem dijelu ovaj prijedlog u skladu je s teritorijalnim ustrojem bivših općina', ističe Zmajlović te dodaje kako bi to barem donekle olašalo život i proizvodnji hrane

8.4.2020.
16:48
Hrvoje Jelavić / PIXSELL
VOYO logo

Područje Zagrebačke županije podijeljeno je u čak devet gradova i 25 općina, a kao i mnogim drugim županijama, stanovnici manjih mjesta moraju prelaziti granice općina kako bi došli do elemetnarnih stvari ili obavljali posao. Režim s propusnicama osobito je štetan za poljoprivrednike kojima je imanje vrlo često na područu druge lokalne zajednice.

Kako bi se stanovnicima olakšalo nužno kretanje, a istodobno se zadržala kontrola i spriječilo nepotrebno putovanje, Mihael Zmajlović, SDP-ov saborski zastupnik iz Jastrebarskog predložio je da se prepusnice ukinu za kretanje unutar područja za koje je nadležna ista policijska postaja, obzirom da je prostor od 34 jedinica lokalne uprave podijeljen u svega osam PP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVO JE ČISTI DOKAZ DA NAM NE TREBA 555 ŽUPANIJA, OPĆINA I GRADOVA: /

Totalni kaos s propusnicama, od sutra vrijede nova pravila

Image
OVO JE ČISTI DOKAZ DA NAM NE TREBA 555 ŽUPANIJA, OPĆINA I GRADOVA: /

Totalni kaos s propusnicama, od sutra vrijede nova pravila

'Odlazak u veće mjesto je nužan'

Image

„Manje općine na području naše Županije nemaju primjerene trgovine, nemaju benzinske postaje, banke i pošte i nužan je odlazak u veću sredinu kako bi se, usprkos ovim neuobičajenim i na neki način izvanrednim okolnostima, moglo donekle normalno funkcionirati.“, ističe u prijedlogu kojeg je uputio Ministarstvu unutarnjih poslova RH, Ravnateljstvu civilne zaštite i Stožeru civilne zaštite RH, prenosi Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pred nama je vrijeme svjetve'

„Zagrebačka županija u svom je najvećem dijelu ruralna županija, pred nama je vrijeme sjetve poljoprivrednih kultura i drugih poljoprivrednih radova, nabavke smjemenskog materijala i umjetnog gnojiva, poljoprivredne površine često se nalaze i u drugim jedinicama lokalne uprave i samouprave pa će potrebe za izdavanjem propusnicama biti još veće, stoga smatram nužnim donijeti Odluku koju predlažem i koja je logična jer u svojem najvećem dijelu ovaj prijedlog u skladu je s teritorijalnim ustrojem bivših općina i stanovništvo manjih općina prirodno je orijentirano pripadajućim gradovima“ ističe Zmajlović, dodajući kako se stanovnci zagrebačke županije disciplinirano pridržavaju mjera, ali da veliki problem predstavlja pritisak za izdavanje propusnica jer manje općine nemaju mogućnosti zadovoljenja svih životnih potreba građana.

'Ovo nikako nije poziv na kršenje mjera'

„Namjera ove inicijative nije poziv na nepridržavanje svih mjera koje je propisao Nacionalni stožer. Pozivam građane Zagrebačke županije, da kao i do sada poštuju i pridržavaju se uputa Stožera civilne zaštite RH jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Moramo biti svjesni odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana“, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike