Zmajlović: Onemogućujemo ekstra profit na teret građana

27.3.2014.
13:33
VOYO logo

Vlada je danas, naime, dala suglasnost na Odluku Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sklapanje ugovora vrijednog gotovo 13 milijuna kuna o nabavi LDPE vreća s logom Fonda za PET, Al/Fe i stakleni ambalažni otpad i sigurnosnih vezica. Jer reforma koju je najavio pred mjesec dana podrazumijeva automatizaciju sustava, uvođenje automatskih brojača na sva prodajna mjesta na kojima se ambalaža preuzima a koja imaju minimalni prostor za smještanje automata. Naime, sadašnji sustav s plastičnim vrećama omogućuje malverzacije i zlouporabe.

Zmajlović je poručio da se tom reformom omogućuje "poštena zarada, a ne ekstra profit na teret građana" tvrtkama koje se bave prikupljanjem otpada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Interesi i pritisci su veliki, ali to nas neće pokolebati niti spriječiti da se uvede red i omogući pošteni rad i poštena zarada", rekao je.

Premijer Zoran Milanović dometnuo je da "lopovluku treba stati na rep". Pritisci na Vladu već dolaze, ali nećemo odustati, dodao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je bila dužna dati suglasnost jer je vrijednost posla veća od 10 milijuna kuna, a kao najpovoljnijeg Fond je odabrao jedinog ponuditelja, trgovačko društvo Drava International d.o.o. iz Osijeka.

Novac je osiguran Financijskim planom Fonda za ovu godinu na stavci postupanje s posebnim kategorijama otpada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo