Problemi u Fondu / Zmajlović za RTL Direkt: 'Ćorić je čuvao koalicijske partnere, reagirao je tek pod pritiskom javnosti'

No oporba podsjeća kako Ćorić već šest mjeseci zna što se događa u Fondu

25.9.2019.
22:43
VOYO logo

Dubravko Ponoš, čelni čovjek Fonda za zaštitu okoliša u utorak je pustio audiosnimku u kojoj svom djelatiku Mislavu Kotarcu prijeti da će mu "zašerafiti vrat". To je snimio upravo Kotarac koji Ponoša tom snimkom navodno već godinu dana ucjenjuje tražeći veću plaću za sebe i neke svoje kolegice. Kotarac je uzvratio da je Ponoša samo upozoravao na neracionalno i problematično poslovanje Fonda.   

Ponoš je u srijedu podnio ostavku na sve svoje funkcije u HNS-u, a resorni ministar Tomislav Čorić očekuje da da ostavku i na mjesto direktora Fonda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No oporba podsjeća da Ćorić već šest mjeseci zna što se događa u Fondu s obzirom na to da mu je tada postavio zastupničko pitanje upravo o problemima na koja upozorava Kotarac.  

Bivši ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović (SDP) u RTL Direktu rekao je da su u ovom slučaju ponajprije u pitanju politički interesi, ali i loše upravljanje Fondom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da je sve ovo bilo poznato ministru (Tomislavu Ćoriću), ali je prije čuvao svoje koalicijske partnere i tek je sad pod pritiskom javnosti bio prisiljen reagirati", rekao je Zmajlović.

Što se tiče rezultata Fonda, Ponoš tvrdi da je Fond izvukao iz gubitaka i sad ostvaruje dobit, isplaćuje subvencije građanima i gospodarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je zaista smiješno. Paradoksalno je jer to nije financijska institucija kojoj je cilj oročiti novac, već je cilj da novac koji prikupi plasira natrag u konkretne projekte. Oni dvije godine nisu bili sposobni provesti natječaj za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada", kazao je Zmajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo