ISPOVIJEST UČENICE / Zlostavljanje u zadarskoj školi: 'Bacale su mi knjige i vrijeđale me, a ravnatelj nije reagirao'

Image
Foto: Thinkstockphotos

Na snimci koju je objavio portal 24sata se čuje kako djevojci dovikuju pogrdne riječ i vrijeđaju je

14.2.2019.
21:13
Thinkstockphotos
VOYO logo

Te dvije cure maltretirale su me cijele te godine. Prvi razred srednje bio je grozan. Mobingirale su me barem 50 puta. Ravnatelj, razrednica i pedagoginja nisu reagirali ni jedanput", ispričala je za 24sata bivša učenica zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole.  Podsjetimo, riječ je o školi u kojoj je prije nekoliko dana učenik kolegici žigosao slovo “U”.

Dvije djevojke zlostavljale su učenicu dok vjeroučitelj lista dnevnik i ne reagira. Na snimci koju je objavio portal 24sata se čuje kako djevojci dovikuju pogrdne riječ i vrijeđaju je. Jedna zlostavljačica pljunula joj je na školsku klupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon toga jedva sam došla kući. Tresla sam se i srce mi je ubrzano kucalo. Dijabetičar sam od četvrte godine i liječnici su mi rekli kako bih umrla da sam samo minutu kasnije nazvala Hitnu pomoć", ispričala je maltretirana djevojka.

Dodala je kako joj je šećer tad skočio na 54, a da danas ima problema sa štitnjačom, što je vjerojatno posljedica maltretiranja u srednjoj školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Osim nje, maltretirale su i još nekoliko učenica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najčešće bi mi bacale knjige kroz prozor. Vrijeđale bi me i bile vrlo vulgarne. Uzimale bi mi mobitel. Nasreću, nisu me fizički napadale, ali psihička tortura bila je užasna. Mislim da su me psihički pokušale ubiti. Psihičko zlostavljanje bilo je gore nego da su me fizički napale", rekla je djevojka dodajući da im se nije usprotivila jer ih se bojala.

Njezina majka kaže da je i sama išla u tu školu te da u to vrijeme nije bilo nikakvih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otkako je Jozo Dragić došao za ravnatelja, nastao je kaos u toj školi. Ne poduzima ništa. Tolerira maltretiranje i zlostavljanje djece. Sad se doznalo za dva slučaja, a tko zna koliko ih ima još? Roditelji napadnute djece ne žele u novine zato što se boje da će imati problema. O tome se radi. I djeca, većina nastavnika te roditelji boje se ravnatelja. Njemu se mora stati na kraj."

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike