Živim na socijalnoj pomoći, a Dikan mi nije dao ni kunu

5.7.2010.
12:59
VOYO logo

Vanda Petković živi naime od 500 kuna socijalne pomoći i novca koji joj uplaćuju prijatelji, budući da joj nasljednici njezina brata od rujna prošle godine nisu uplatili niti kunu. Iako je oporukom Aksel Petković obvezao svoje nasljednike da skrbe o njegovoj sestri i mjesečno joj isplaćuju prosječnu hrvatsku plaću, oni to ne poštuju.

Kako je za Jutarnji list objasnila Vandina odvjetnica Branka Skansi, nasljednici Vandi na daju novac jer ih je ona kazneno prijavila za prijevaru i sudskim putem želi osporiti bratovu oporuku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnica je kazala da su se nekoliko puta pokušali dogovoriti o tome kako će se tijekom spora Vandi davati novac za život, no pregovori su bili bezuspješni. Posljednji put odvjetnik i nasljednik Dragan Suša predložio je da se od najma Akselove kuću u Karmenu Vandi isplaćuje 7500 kuna mjesečno. No, nakon pitanja Vandine odvjetnice da kažu kome će iznajmiti kuću u kojoj su i vrijedne pokretnine, nasljednici se više nisu javili.

"Petsto kuna socijalne pomoći nije mi dovoljno za život. Moji Dubrovčani mi pomažu i uplaćuju novac za život. Nadam se i vjerujem da ću ovu bitku dobiti", izjavila je Vanda Petković za Jutarnji list. Najviše je boli što nasljednici njezina brata žive i uživaju, a ona jedva preživljava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje da se ovom najpoznatijom hrvatskom oporukom trenutačno bavi i Istražni sud u Dubrovniku. Istražuju se elementi kaznene prijave protiv Akselovih nasljednika te ostalih upletenih u ovaj slučaj, koja je Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku predana još prije godinu i pol dana. Odvjetnica Skansi pokušava dokazati da Aksel pri sastavljanju i potpisivanju oporuke nije bio uračunljiv, to više jer mu je tada karcinom metastazirao i bio je pod utjecajem morfija. Oporuku je čak pečatio prstom jer je nije bio u stanju potpisati.

"U oporuci stoji da, nakon što iznajmimo Akselovu kuću, dio prihoda ide njegovoj sestri, oko dvije prosječne plaće, dok bi se ostatak uplatilo na ime Zaklade. Nigdje u oporuci nije pisalo da mi vlastitim novcem skrbimo o Vandi, ali smo to učinili prvih šest mjeseci kako bi imala od čega živjeti", opravdao se Radeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo