privela ih policija / Živi zid sadio magnolije na Trgu žrtava fašizma, radnik Čistoće ih vrijeđao: 'J**em ti mater smrdljivu!'

Čitava akcija potrajala je nešto više od 12 minuta te su sve emitirali uživo na svojoj službenoj Facebook stranici

16.11.2018.
15:43
VOYO logo

Ispred Meštrovićevog paviljona, Živi zid je organizirao akciju sađenja magnolija kako bi iskazali svoje neslaganje s politikom gradonačelnika Milana Bandića, koji je prije nekoliko tjedana otvorio novouređeni Trg žrtava fašizma s umjetnom travom. 

"Nalazimo se ispred Meštrovićevog paviljona koji je poznat po devastaciji od strane gradskih vlasti. Ovdje je bilo nekoliko predivnih magnolija. Sada je to ogoljeno i ostala je zelena površina. Mi ćemo ih vratiti na mjesta na kojima su bile", izjavio je na mjestu događaja Tihomir Lukanić, tajnik Živog zida. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Policija privela tajnika Živog zida, sadili magnolije kod Meštrovićevog paviljona

Image

Policija privela tajnika Živog zida, sadili magnolije kod Meštrovićevog paviljona

Čitava akcija potrajala je nešto više od 12 minuta te su sve emitirali uživo na svojoj službenoj Facebook stranici. Nakon nekog vremena, na mjesto događaja je stigla policija, te legitimirala i privela Lukanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogo Zagrepčana stalo je protiv politike grada. Mi smo kao jedina oporba željeli pokazati kako to treba raditi. Pogledajte ruke ovih ljudi koji su mi pomogli iskopati rupu i posaditi magnolije. To su ruke koje su spremne prekopati cijeli grad da ga vrate u stanje kakav je bio prije ovakve nakaradne politike. Ovo je čin prkosa inata i prkosa i bezakonju koje vlada pod patronata jednog čovjeka. Svaku drugu lokaciju mi smo spremni braniti svojim tijelima", rekao je Lukanić. 

Uskoro se na Facebook stranici Živog zida pojavio i video na kojem se vidi kako radnici Čistoće uklanjaju magnolije, nakon čega jedan od članova Živog zida postavlja pitanje: 'Gospodo, što vi to radite?' 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnik Čistoće je izgubio živce i počeo vrijeđati živozidaše. 

"Začepi, oćeš da ti sad šamarčinu stisnem? Evo pokazat ću ti iskaznicu, j**em ti mater smrdljivu, daj se makni tamo", bijesno govori djelatnik Čistoće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo