Zima se vratila, ne spremajte jakne!

Na Biokovu je pao snijeg, a temperatura je u nedjelju ujutro bila znatno niža nego prethodnih dana - jedan stupanj ispod nule.

11.4.2010.
20:50
VOYO logo

Nakon nekoliko toplih i sunčanih dana, oblačno vrijeme s kišom i znatnijim padom temperature te snijegom na Biokovu dijelom je iznenadilo žitelje Makarskog primorja, a još više njihove goste kojih više od 1500 boravi u 16 otvorenih hotela na području od Brela do općine Gradac.

Viši biokovski vrhovi u nedjelju ujutro su osvanuli sa snijegom, a na najvišem vrhu Svetom Juri snijeg koji je padao protekle noći i povremeno tijekom dopodneva visok je nekoliko centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura se znatno spustila u odnosu na prethodne dane i jutros izmjerena bila je jedan stupanj ispod nule, doznaje se od voditelja smjene na odašiljacu HRT-a na Biokovu Petra Babića.

"Dugo godina radim na odašiljaču HRT-a na Biokovu ali temperatura što se danas spustila ispod ništice kao i snijeg na 1762 metra visokom Svetom Juri u ovo doba godine nisu uobičajeni i prava su rijetkost", dodao je Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ponedjeljak meteorolozi su najavili kišu, osobito u Dalmaciji, a u višem gorju bit će i malo snijega. Djelomice sunčano i uglavnom suho zadržat će se na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na većem dijelu Jadrana umjeren do jaka bura, a na južnom dijelu jugo.

Najniža jutarnja temperatura većinom od 0 do 5, na Jadranu od 4 na sjevernom do 10 °C na južnom. Najviša dnevna između 5 i 10, duž obale 10 i 16 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiše će biti sve do polovice tjedna, od kada bi napokon, trebalo biti sunčano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo