Sudenje Sanaderu: Zgradu u Planinskoj procjenit ce Gradevinski fakultet

14.5.2014.
17:40
VOYO logo

Kako su ostali pri svojim ranijim nalazima, nalozeno je novo vjestacenje koje ce obaviti Gradevinski fakultet. Vjestak obrane Vladimir Krtalic i danas tvrdi da je Davorin Stengl pogrijesio kada je ustvrdio da je sporno zemljiste u Planinskoj procijenjeno na cetiri puta vecu vrijednost od stvarne. Istice da je trebao uzeti u obzir mogucnost izgradnje vece zgrade od postojece.

"Temeljno pravilo je da nekretnina vrijedi onoliko koliko se moze dobiti njezinim gospodarnjem", kazao je Krtalic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nalaz kolege je hipotetski te ne predstavlja stvarnu vrijednost nekretnine, porucuje prozvani Stengl koji se osvrnuo i na procjenu Mate Bitange na osnovu koje i kupljena sporna zgrada za potrebe Ministarstva.

"Razlika Bitange i moje je u mojoj egzaktnoj cijeni koja je opisana, a Bitangina je rukavitis bez ikakvog opravdanja.Kolega Krtalic potencira nekakvu buducu izgradnju koja ce se tamo izgraditi", rekao je Stengl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz vjestake je svjedocio i Sebastijan Vukusic koji je u vrijeme izbijanja afere kratko radio kod Stjepana Fiolica.

"Fiolic je bio u pritvoru sest, sedam dana i nakon izlaska iz pritvora mi je rekao u neformalnom razgovoru. Nisam je meta, meta je Sanader", rekao je Vukusic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istinitosti njegova iskaza prigovorio je Stjepan Fiolic.

Sudenje se nastavlja sredinom srpnja do kada bi trebalo biti gotovo dodatno vjestacenje nekretnine u Planinskoj koje ce napraviti zagrebacki Gradevinski fakultet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Sanadera se tereti da je primio 17 milijuna kuna provizije od prodaje Fioliceve zgrade Ministarstvu regionalnog razvoja po nerealno visokoj cijeni cime je drzavni proracun ostecen za najmanje 26,4 milijuna kuna.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo