politiku kreiraš ti / ZET za pet: Oni znaju kako unaprijediti javni prijevoz!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dok je cijena tramvajske karte 2007. godine bila šest kuna, danas je ona dvostruko skuplja, pa se broj putnika u ZET-ovim tramvajima i autobusima smanjio za četvrtinu. Stoga, ova tek osnovana stranka je provela istraživanje te došla do zaključka kako bi karte za javni prijevoz mogle pojeftiniti za sedam kuna.

2.5.2013.
14:52
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U vremenu goleme nezaposlenosti, rezanja radničkih prava i apsolutnog ignoriranja želja i potreba građana od strane vlasti, ali i politike općenito, javila se potpuno drugačija politička opcija. Riječ je o stranci ZA GRAD, koju kreiraju građani i čiji je cilj uključiti građane u procese donošenja odluka.

Već smo pisali o njihovim akcijama čitanja poezije u tramvajima te čišćenju gradskih prostora, a danas na uglu Mesničke ulice i Ilice iznijeli prijedlog kako unaprijediti javni prijevoz.

Naime, članovi i članice stranke ZA GRAD su obrazložili kako je prije 120 godina javnom prijevozu, koji se tada oslanjao na konjsku snagu, trebalo 30 minuta od Kvatrića do Zapadnog kolodvora. Danas tramvaju treba isto toliko vremena za istu udajenost.

Dok je cijena tramvajske karte 2007. godine bila šest kuna, danas je ona dvostruko skuplja, pa se broj putnika u ZET-ovim tramvajima i autobusima smanjio za četvrtinu.

Stoga, ova tek osnovana stranka je provela istraživanje te došla do zaključka kako bi karte za javni prijevoz mogle pojeftiniti za sedam kuna, a da prihodi ZET-a ostanu gotovo isti.

Pogledajte više u videu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo