ZET / staje na kraj švercerima koji se snalaze preko Facebooka

Zagrebački električni tramvaj sprema nova tehnička rješenja, odnosno poboljšanja, kojima će učinkovitije naplaćivati prijevozne karte putnicima.

1.12.2012.
12:26
VOYO logo

"Ostat će mogućnost kupnje karte, a moći će se kupiti karta za više ljudi i za više zona, ali o detaljima doznat ćete uskoro. Sada će biti moguće vidjeti u kojem je vozilu kupljena karta", objasnio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić za Večernji list.

Na pitanje hoće li možda doći do odgođenog primitka kupljene karte putem SMS-a, Jurić je odgovorio kako će novi sustav biti mnogo pametniji od toga. Kazao je da će biti onemogućena praksa dijeljenja karte kupljene putem mobitela, kao što je slučaj s posljednjom akcijom putem Facebook grupe 'ZET besplatna karta' preko koje putnici dijele SMS karte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primjerice, mobitel i uređaj u tramvaju bit će povezani i tako će kontrolor moći vidjeti je li ta karta doista kupljena u tom vozilu i je li ju kupila ta osoba", najavio je Jurić. Na koji će se to način točno osigurati, iz ZET-a su kazali kako će se napraviti određeni tehnički iskorak koji navodno neće zahtijevati dodatna ulaganja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo