ZET-ovci OPET IMAJU IDEJE: Hoće skuplje karte, policijace u kontroli, smanjenje broja linija...

Image
Foto: Pixsell

Neki od prijedloga bi mogli proći, dok neki sigurno neće

8.4.2018.
16:33
Pixsell
VOYO logo

Sindikat radnika i prometnih vozača ZET-a predložio je čelnicima Grada Zagreba nekoliko ideja u cilju povećanja prihoda i sigurnosti radnika. Neke od su povećanje cijene karte, policijska pratnja tijekom kontrole, videonadzor u svim tramvajima i ukidanje povlaštenog statusa socijalnim grupama u slučaju prekršaja, javlja Jutarnji.

Karta bi poskupila s četiri na pet kuna, a u Sindikatu ZET-a to poskupljenje pravdaju popunjavanjem budžeta jer je prodaja mjesečnih pokaza pala za 30 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnica tvrdi da karta neće poskupjeti

Pročelnica Grada Zagreba za gospodarstvo Mirka Jozić bila je na sastanka, ali tvrdi kako karta neće poskupjeti.

'Nismo se složili oko prijedloga povećanja cijene jer ne namjeravamo na taj način povećavati budžet nego kroz poticanje građana na korištenje javnog prijevoza', izjavila je. Sindikat traži i da se ljudima iz socijalnih kategorija (učenici, umirovljenici, studenti i drugi) koji budu ulovljeni bez karte oduzima povlašteni status do kraja godine. Jozić kaže kako ne planiraju prihvatiti niti taj prijedlog sindikalaca. O drugim se prijedlozima još pregovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamere u svim tramvajima

'Opcija da policija u civilu ide s kontrolorima nije loša, ali taj prijedlog ne ovisi samo o nama nego i o policijskoj upravi. Što se tiče kamera, već neko vrijeme razmišljamo o tome da u sve tramvaje ugradimo kamere tako da taj prijedlog već stoji u budućim planovima', rekla je Jozić.

Osim navedenog, sindikat je tražio i smanjenje broja linija prema okretištu Dubec, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo