ZET / uskoro drastično diže kaznu za švercanje

Osim što ZET uskoro spušta cijene karata, krenut će i u veliku kontrolu karata. Trenutno putnik bez karte plaća kaznu od 200 kuna, a po novom prijedlogu ona bi se povećala na 600 do 900.

18.9.2013.
17:35
VOYO logo

Cijene ZET-ovih karata uskoro će pojeftiniti pa će putnici pojedinačnu kartu unutar vozila Zagrepčani i njihovi gosti moći kupiti za 12 umjesto 15 kuna, na kiosku će karta koštati 10 umjesto 12 kuna, a pojeftinit će i cijene mjesečnih i godišnjih karata.

Novi detaljan cjenik trebao bi biti poznat za nekoliko dana, a o njemu će se izjasniti i gradski zastupnici na jednoj od sljedećih sjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesečna karta trebala bi po novom cjeniku koštati 300 umjesto 360 kuna, čime se želi potaknuti da se što više Zagrepčana odluči na njihovu kupnju, a pojeftinit će i karte za školarce i studente.

Kazna od 600 do 900 kuna

No, osim što se ide na niže cijene, ZET će uskoro krenuti i u veliku kontrolu karata, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da se velik broj putnika šverca, u Gradsku skupštinu poslan je prijedlog koji već dugi niz godina predlažu sindikalisti, a kojim bi se kazne za putnike bez karte povećale. Trenutno putnik bez karte plaća kaznu od 200 kuna, a po novom prijedlogu ona bi se povećala na 600 do 900.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo