ZET DIJELI MASU OTKAZA: / Razotkriveni vozači prevaranti - na bolovanju i godišnjem odmoru vozili za privatnike

Image

ZET-ova interna inspekcija je otkrila ozbiljne prekršaje u toj gradskoj tvrtki. Naime, 70-ak vozača tijekom bolovanja ili godišnjeg odmora vozilo je za privatnike.

12.11.2017.
22:29
VOYO logo

Vozači su u ozbiljnom prekršaju zbog kojeg će ostati bez posla uhvaćeni preko elektroničkih kartica koje vozači moraju imati, a riječ je o iskaznicama koje imaju čip. Upravo on otkriva gdje se vozač kretao i kako je vozio, naveo je anonimni izvor iz ZET-a za 24 sata.

"Noću bi vozili za privatnike, čak i put Slovenije te Austrije, a onda bi ujutro preuzimali autobuse ZET-a s velikim brojem putnika te bi umorni odrađivali smjenu od osam sati. Puno ih je otvaralo bolovanje po mjesec dana ili su u vrijeme godišnjeg odmora vozili za privatne prijevoznike", ispričao je izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'PA TKO TO SVE NE RADI U ZET-u': /

Vozač uplakanu ženu i dijete silom izbacio van iz autobusa, putnici platili karte

Image
'PA TKO TO SVE NE RADI U ZET-u': /

Vozač uplakanu ženu i dijete silom izbacio van iz autobusa, putnici platili karte

U ZET-u su u petak podijelili sedam otkaza, a o ostalima bi se trebali očitovati uskoro.

"ZET provodi interne kontrole i mogu potvrditi da smo zabilježili zloupotrebu institucije bolovanja te u skladu s tim postupili", tek je kratko komentirao Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a, no nije htio reći hoće li ZET podnijeti prijave protiv privatnih prijevoznika za koje su njihovi vozači vozili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je da se u autobusima nalaze tahografi za koje je rekao da su svojevrsne crne kutije koje bilježe sve što vozači rade te da vozači imaju svoje memorijske kartice koje stavljaju u tahografe, a koristili su ih i kad bi vozili za privatnike. O slučaju je na svojoj Facebook stranici pisao i Zagrebački sindikat vozača i prometnih radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavno na otkaze Ugovora o radu za vozače autobusa koji su za vrijeme slobodnih dana, godišnjeg odmora ili za vrijeme bolovanja radili za drugog poslodavca ili na drugi način koristili ili dali da netko koristi njihovu memorijsku karticu, stanje postaje alarmantno. Kako bi izbjegli ugrožavanje svojih radnih mjesta i sebe i dovodili u situaciju da ostanu bez radnog mjesta vozača autobusa u ZET-u, molimo vas da svoje slobodne dane, godišnji odmor ili bolovanje koristite sukladno ZOR-u", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo