Žestoko ćemo se oduprijeti uklanjanju Šuškove ulice

3.8.2010.
14:40
VOYO logo

arti-201008030098006"Ministar obrane u ratnim godinama mora imati dostojanstveno mjesto u hrvatskoj povijesti, kako to i zaslužuje, i nitko nema pravo revidirati hrvatsku povijest ni na kojoj osnovi", poručila je premijerka Jadranka Kosor.

Kosor je položila vijenac i zapalila svijeće podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a potom, kod prvog od 938 bijelih križeva na groblju, zabola u zemlju hrvatsku zastavicu u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim simboličnim činom još jednom smo dali do znanja svima i samima sebi da žrtvu branitelja Vukovara i žrtvu hrvatskih branitelja u oslobađanju Hrvatske nećemo nikada zaboraviti", poručila je Kosor u izjavi novinarima dodajući kako u "skladu s tom obavezom treba svakodnevno živjeti i raditi".

Podsjetila je kako se na vukovarskom Novom groblju, u dijelu na kojem je izgrađeno Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, nalazila najveća masovna grobnica u Europi nakon Drugog svjetskog rata, iz koje je ekshumirano 938 nevinih žrtava srpske agresije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo su dani kada se sjećamo i kada smo u mislima s onima koji su dali najveću žrtvu i ugradili živote u temelje Republike Hrvatske", istaknula je dodajući kako je akcija Oluja bila slavna osloboditeljska akcija na koju je Hrvatska imala pravo jer je bila napadnuta i bila žrtvom Miloševićeve velikosrpske ideje, a velik dio zemlje i okupiran.

Kosor je položila vijenac i zapalila svijeću i podno spomen-obilježja na Ovčari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201008030098006 arti-201005180066006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo