ŽESTOKE KRITIKE NA UPAD PREDSJEDNICE MEĐU POLUGOLE NOGOMETAŠE: / 'Ovo što je učinila više sliči na reklamu za dezodorans'

Image

Nakon utakmice protiv Danske, u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji, Kolinda Grabar-Kitarović ušla je u svlačionicu Vatrenih te ih izgrlila.

3.7.2018.
8:33
VOYO logo

Iako je skupila desetke tisuća lajkova na svom Facebook profilu, Kolinda Grabar-Kitarović naišla je i na kritike na račun svog teatralnog ulaska u svlačionicu.

"Predsjednica je jučer mislila da ima pravo iskoristiti veliko slavlje nakon velike pobjede u ne naročito dobroj utakmici, tako da je fizički uznemirila skupinu polugolih nogometaša kako bi sebi povećala popularnost", rekao je Žarko Puhovski, politički analitičar za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MARAS ISMIJAO GRABAR-KITAROVIĆ ZBOG 'LIVEA U GAĆAMA': /

'Vidim da nije mogla pričekati da se igrači istuširaju...'

Image
MARAS ISMIJAO GRABAR-KITAROVIĆ ZBOG 'LIVEA U GAĆAMA': /

'Vidim da nije mogla pričekati da se igrači istuširaju...'

"Nema ništa loše u tome da se ona veselila, ali ipak je malo neukusno da je iskoristila svoju funkciju na taj način, s obzirom da se ne radi samo o veselju, inače taj video nikad ne bi bio snimljen, ili barem objavljen", smatra kolumnist Jasmin Klarić.

Kosor nije oduševljena

I bivša premijerka Jadranka Kosor kritizirala je ovaj potez na Twitteru: "U politici sam naučila da upadanje dužnosnica u svlačionice i grljenje s igračima koji to nevoljko prihvaćaju pa odmah nakon ljubljenja sjedaju ili odlaze, ne pomaže jačanju percepcije o nužnosti veće participacije žena u politici. Dapače".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S time se slaže i sociologinja Branka Galić, pitajući se bi li premijer polučio isto oduševljenje da je ušao u žensku svlačionicu. "Na ovaj način je predsjednica učinila medvjeđu uslugu ženama, jer je dodatno potvrdila tu stereotipnu sliku koja se svodi na seksualnost, a ne druge karakteristike koje bi predsjednica ili predsjednik trebali imati u politici", kazala je Galić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuica: Pa ja sam to s vaterpolistima uvijek radila

Političarka Dubravka Šuica u ovom potezu ne vidi ništa loše. "Veseli se s narodom, veseli se s igračima. Pa ja sam to s vaterpolistima uvijek radila", kazala je Šuica. Na sličan način pobjedu svoje momčadi proslavila je i njemačka kancelarka Angela Merkel nakon što je njemačka reprezentacija pobijedila Tursku na Euru 2012.

"Za razliku od jadnog Šukera, njemački predsjednik nogometnog saveza je prosvjedovao protiv toga. Tako da ovo što je Kolinda Grabar-Kitarović učinila više sliči na reklamu za dezodorans u kojoj se pojavljuje Joan Collins", tvrdi Puhovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo