Željko Jovanović: HDZ je opelješio Hrvatsku'

11.10.2010.
20:00
VOYO logo

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović je u ponedjeljak na konferenciji za novinstvo u Rijeci ustvrdio kako "više nema nikakve sumnje da je vrh HDZ-a u političkom smislu odgovornosti kriminalna organizacija".

Ona je, nastavio je Jovanović, "opelješila državni proračun, plaće i mirovine građana Hrvatske za financiranje stranačkih i osobnih potreba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovanović je ustvrdio da je izjava glavnog tajnika HDZ-a Branka Bačića o povezanosti kupnje BMW-a za stranačke potrebe i istrage o poslovanju Fimi-Medije prvo otvoreno priznanje iz HDZ-a o postojanju 'crnog fonda' i kupnji blindiranog automobila ilegalno izvučenim novcem iz javnih tvrtaka.

Za Novi list od nedjelje, na novinarsko pitanje hoće li HDZ vratiti novac proračunu ako se dokaže da je BMW kupljen pomoću Fimi-Medije, Branko Bačić je kazao da ne može odgovarati hipotetski. Izjavio je kako je poslovanje Fimi-Medije predmet istrage USKOK-a te da stoga to ne može komentirati."Jasno je da će naša stranka nadležnim institucijama dostaviti sve tražene podatke, rekao je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Opelješili su Hrvatsku'

Jovanović je danas reagirao i na izjavu Vladimira Šeksa u intervjuu Novoj TV kad je odgovorio da se hrvatska politika treba potpuno iskreno obratiti cijelom narodu, a misli da to hrvatska politika sada i radi te da je ta iskrenost nužna. Istaknuo je kako je nužno i priznati pogreške, a na novinarsko pitanje znači li to i tražiti oprost odgovorio je kako "na stanoviti način treba tražiti i oprost radi nebudnosti i nečinjenja".

Jovanović je tu izjavu ocijenio vrhuncem licemjerja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zar zaista u vrhu HDZ-a misle da mogu dobiti oprosnicu samo isprikom za kriminal i korupciju kojom su u deset plus sedam godina opelješili Hrvatsku?" upitao se.

Saborski zastupnik Slavko Linić ocijenio je da su procjene ministra financija Ivana Šukera o gospodarskom rastu od 1,5 posto sljedeće godine pogrešne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je procjena bez ozbiljne analize, ustvrdio je Linić. Donijet će nove probleme jedinicama lokalne samouprave jer će se planirati pojačana izdvajanja za socijalu i investicije, a novca neće biti, rekao je Linić.

"Vlada je zaduženjima izvukla gotovo sav novac iz bankovnog sustava, zbog čega je nastao manjak novca i rast kamatnih stopa, a tako se ne može boriti protiv nelikvidnosti u zemlji", rekao je. Vladi je bitno preživjeti izbornu godinu samo osiguranjem likvidnosti za pokrivanje javnih rashoda i mirovina, a nije im bitno što će biti 2012. i 2013. godine, zaključio je Slavko Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201009290522006 arti-201009200217006 arti-201009270616006

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo