POGLEDAJTE SNIMKU / Željka Markić izvukla mobitel i fotografirala novinarku: 'Ovako vam ona arhivira nepodobne'

Image
Foto: Screenshot

'Jedva da sam joj postavila jedno pitanje. Citirala sam joj sutkinju, ali citat nije baš odgovarao njenom narativu', kaže novinarka za koju je Markić rekla da je fotografira 'jer je baš zgodna'

6.7.2022.
9:03
Screenshot
VOYO logo

Visoki upravni sud jučer je vratio mjeru roditelj odgojitelj. Peteročlano sudačko vijeće Visokog upravnog suda danas je donijelo odluku o mjeri roditelj odgojitelj, a vijeće je odluku gradonačelnika Tomislava Tomaševića o ukidanju mjere ocijenilo nezakonitom. Nakon donošenja odluke suda, pred novinare je zajedno s roditeljima iz udruge HURO stala i Željka Markić.

Kad ju je novinarka Al Jazeere Marina Barukčić Stričević tražila da komentira detalje sudske odluke, Markić ju je prekinula i pitala iz kojeg je medija. Ostali novinari su se pobunili, istaknuvši da to nije važno, no Markić je nastavila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, ne, samo me zanima. Čestitam vam, čestitam vam. Sud je rekao, ukinuo je odluku, rekao je da je protupravna, protuustavna i štetna. A vi ćete imati priliku s gradonačelnikom se boriti protiv odluke Upravnog suda, i mi ćemo se imati prilike boriti pa ćemo se zajedno boriti. Bitka je gotova, roditelji će nastaviti dobivati sredstva i mi se svi tome radujemo. Žao nam je što se i vi s nama ne radujete."

Image
RODITELJI ODGOJITELJI SLAVE /

Željka Markić likuje nakon odluke suda: 'Tomašević je lagao, jeste li vidjeli lica ovih žena...'

Image
RODITELJI ODGOJITELJI SLAVE /

Željka Markić likuje nakon odluke suda: 'Tomašević je lagao, jeste li vidjeli lica ovih žena...'

Uz Markić je ispred Visokog upravnog suda bio i Ivica Lovrić, nekadašnji pročelnik za obrazovanje, koji službeno obavlja dužnost savjetnika aktualnog gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Dok je on davao izjavu, i među ostalim pozivao Tomislava Tomaševića na ostavku, Željka Markić je izvadila mobitel i fotografirala Barukčić Stričević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zgodni ste mi; bilježim samo kvalitetne novinare'

Kada ju je Barukčić Stričević pitala fotografira li je, Markić je uz smijeh odgovorila: "Zgodni ste mi." Kad ju je novinarka pitala je li to za "crnu listu", Markić je odgovorila da "bilježi kvalitetne novinare".

Barukčić Stričević na Facebooku je podijelila snimku razmjene koju su snimili kamermani. "Ovako vam Željka Markić arhivira nepodobne novinare. Fotografira novinara i dobro se raspita iz kojeg je medija. Kaže mi da fotka nije za 'crnu listu', ona 'samo bilježi kvalitetne novinare'. Neka metode budu jasne i transparentne da nas jednog dana naše fotografije negdje ne iznenade. (For the record: jedva da sam joj postavila jedno pitanje. Citirala sam joj sutkinju, ali citat nije baš odgovarao njenom narativu)", poručila je novinarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo