NOVOFORMIRANA STRANKA / Zeleni Zajedno na čelu s dugoreškom zviždačicom

Image
Foto: PIXSELL

Predvođeni dugoreškom zviždačicom Marijom Perušić novoformirana politička stranka Zeleni Zajedno predstavila je u srijedu navečer u Karlovcu svoju listu za VII. izbornu jedinicu

24.11.2011.
7:27
PIXSELL
VOYO logo

Novoformirana politička stranka ZeleniZajedno predstavila je u srijedu navečer u Karlovcu svoju listu za VII. izbornu jedinicu, predvođenu dugoreškom zviždačicom Marijom Perušić, te su najavili Karlovčanima svoj javni skup na tržnici u Karlovcu za 2. prosinca prije podne.

Stranka osim u VII. izlazi na izbore u I., II. I VI. izbornoj jedinici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi na listi i član Predsjedništva stranke Neven Kučinić kazao je da je stranka proistekla iz ekološke udruge Gidra, koja je zaustavila energanu spaljivanja opasnog otpada tvrtke 'T 7 Vis' u Dugoj Resi, te da im je cilj da u vremenu koje slijedi objediniti razjedinjene zelene političke opcije, a djelovat će tako da u sustavu podržavaju sve građanske inicijative koje se bore za zdrav okoliš. Računaju, kazao je, na glasove onih pet do 10 posto birača koji još ne znaju za koga bi glasali.

Potpredsjednik Branko Đanić, treći na listi, kazao je da nova stranka Zeleni Zajedno ne ulazi ni u kakve koalicije, ni lijeve ni desne, te da im je cilj stvaranje pravednog, naprednog, demokratskog i ekološki osviještenog društva. Namjera im je da se u upravljanje lokalnim zajednicama i državom uključi što više pojedinaca koji žele bolju, sigurniju i zdraviju budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okoliš i priroda temelj je civilizacije i društva. Poštovanje okoliša zato je izuzetno važno i ono čini 'zelenu politiku' drugačijom od ustaljenih političkih normi. Kada uništavamo okoliš uništavamo sami sebe, a cilj 'zelene politike' je stvaranje društva koje živi u ravnoteži sa prirodom uz jačanje ideja jednakosti, ravnopravnosti, odgovornosti, decentralizacije i demokratskog dijaloga, kazao je Đanić.

Bernard Adamović iz Zagreba, peti na listi, kazao je da stranka ne očekuje puno glasova na izborima, a cilj im je da se promoviraju i omasove članstvo, jer tek slijedi osnivanje podružnica u svim sredinama gdje pojedinci žele graditi društvo u ravnoteži s prirodom, uz jačanje ideja jednakosti, ravnopravnosti, odgovornosti, decentralizacije, javnih rasprava i demokratskog dijaloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo