Veliki obrat / Zekanović za RTL otkrio zašto su podržali Miroslava Škoru za predsjednika

Još je manje od šest mjeseci do izbora, sve je više kandidata, sigurno neće biti dosadno

26.6.2019.
19:09
VOYO logo

Razočarala ih je aktualna predsjednica koju su podržavali, pa su sada Hrvatski suverenisti odlučili podržati predsjedničku kandidaturu Miroslava Škore.

Kažu da su razgovarali o programskim i političkim načelima te da se pokazalo kako imaju zajednički svjetonazor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj, kažu, treba polupredsjednički sustav i predsjednik s većim ovlastima koji se ne boji vlastita naroda. Podrška putem društvenih mreža Škori stiže i od Ruže Tomašić, europarlamentarke koja je mandat izborila na listi Suverenista.

"Imat ćemo predsjednika koji, kako je govorio Tuđman, hoće Hrvatsku po mjeri čovjeka, Hrvatsku kakvu je hrvatski narod zaslužio. Sve ono što je Škoro rekao u svom obraćanju potpisujem", kazala je Tomašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo stigla Škorina zahvala

A Ruži Tomašić i Suverenistima odmah nakon što su ga podržali, stigla je i zahvala od Miroslava Škore, naravno, putem Facebooka.

"Iskrena zahvala europarlamentarki Ruži Tomašić i Hrvatskim suverenistima na današnjoj potpori. Kako je rekao izuzetni tvorac Morskih orgulja i Pozdrava Suncu u Zadru, akademik Nikola Bašić, državu određuju i definiraju ljudi, prostor, suverenitet i identitet. Na dobrom smo putu", rekao je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se prisjetimo prošlih izbora - svaki glas je bitan, svaka potpora je bitna. Sjetimo se samo Ive Josipovića koji je od Kolinde Grabar-Kitarović izgubio za vrlo mali broj glasova. To je priča s jedne strane, s druge strane pitanje je koliko ova potpora može utjecati na one birače koji možda nisu skloni suverenistima, ali eto sviđa im se Miroslav Škoro.

Zekanović objasnio podršku Škori

Saborski zatupnik HRAST-a, Hrvoje Zekanović bio je gost u RTL-u Danas. Nekada su suverenisti podržavali Kolindu Grabar-Kitarović, a sada podržavaju Miroslava Škoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo Kolindu Grabar-Kitarović podržavali programski. Ona je prevarila naša očekivanja, odnosno, iznevjerila nas je. Mogu reći, da ne ulazim u detalje, da ne postoji razlika u politici Kolinde Grabar-Kitarović, Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića. Dakle, to je ona iskrivena politika u kojoj nema nikakve razlike. A ona se predstavila malo drugačije. Ona je izabrana od jedne konzervativne Hrvatske, jednog desnog, domoljubnog, suverenističkog dijela hrvatskog naroda, a kasnije se ponašala kao da su je SDP-ovci birali, ali nisu", rekao je Zekanović.

On je istaknuo kako su sada puno oprezniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj put smo bili puno oprezniji, razgovarali smo s gospodinom Škorom i na sva naša pitanja dobili smo odgovore kakve smo htjeli čuti. Drugim riječima, on je jedan suverenistički političar i siguran sam da nas neće iznevjeriti imate i neku intuitivnu razinu, a imate i riječ", kazao je Zekanović.

Predsjednik važno obilježje svake države

Istaknuo je i kako oni kao suverenisti smatraju da je predsjednik jedno važno obilježje svake države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što predsjednik ima jaču poziciju i što je više povezan sa svojim narodom to je bolje za državu i bolje za narod", rekao je.

No, što im se kod Škore sviđa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slažemo se i po pitanju predlaganja ustavnih sudaca, a mene osobno najviše interesira pitanje referenduma. Vidjeli smo kako se sada grubo poigrao premijer Plenković s referendumskim pitanjem. Kada gospodin Škoro bude predsjednik takvo manipuliranje neće biti moguće. Zašto ne bi narod direktno demokracijom odlučivao o bilo kakvom ključnom pitanju?", pitao se Zekanović.

Još je manje od šest mjeseci do izbora, sve je više kandidata, sigurno neće biti dosadno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo