U MANJE OD MJESEC DANA / Žedno uho organizira pet sjajnih koncerata

Image

Koncertnu aktivnost u 2013. godini Žedno uho završit će uz pet stilski različitih koncerata koji će se održati na raznim lokacijama u Zagrebu u periodu od 16. studenog do 7. prosinca.

14.11.2013.
17:59
VOYO logo

Koncertnu aktivnost u 2013. godini Žedno uho završit će uz pet stilski različitih koncerata koji će se održati na raznim lokacijama u Zagrebu u periodu od 16. studenog do 7. prosinca.

Serija koncerata u finalu žednouhe sezone započinje 16. studenog u klubu Mochvara nastupom post rock'n'roll/metal  tria Russian Circles iz Chicaga koji će predstaviti peti studijski album "Memorial".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Russian Circles slove za bend autentičnog glazbenog  stava i izričaja čime su u kratkom periodu stekli brojne fanove diljem svijeta te se etablirali na globalnoj nezavisnoj r'n'r sceni. Riječ je o instrumentalnom r'n'r zvuku koji se kreće između  teških pomaknutih metal dionica, post rock melankolije sve do ambijentalnih, atmosferičnih  gitarskih pejzaža. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Na ulazu će koštati 80 kn.

Kao logičan nastavak na Russian circles, 19. studenoga u klubu KSET nastupit će ženski  kanadski shogaze duo NO JOY.  Jasmine White-Gluz i Laura Lloyd svoju suradnju započele su 2009. kada su imali i prvi nastup sa Grantom Hartom iz legendarnog benda HUSKER DU. Izdavačka kuća Indian Mexican Summer prepoznaje njihov potencijal te im izdaje singl "No Summer/No Joy" koji se rasprodao u rekordnom roku. Do sada su snimili dva studijska albuma, a na koncertu u Zagrebu predstavit će posljednji "Wait To Pleasure".  Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Na ulazu će koštati 60 kn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva energična r'n'r koncerta Žedno uho 21. studenoga u romantičnom kinu Grič predstavit će Jacksona Scotta – mladog talentiranog američkog kantautora iz Sjeverne Karoline. Na koncertu u Zagrebu Jackson Scott predstavit će svježe izdan  album "Melbourne" za Fat Possum label, koji je naišao na odlične kritike medija i publike. Jedan od uzora Jacksona Scotta je legendarni Syd Barrett čiji se utjecaji na albumu jasno mogu uočiti, dok je sam album prožet kraut/punk/psych rock žanrovima. Zbog iznimno velike posjećenosti gotovo svih ovojesenskih koncerata Žedno uho nagrađuje vjernu publiku BESPLATNIM ulazom na koncert Jacksona Scotta, uz kupljenu ulaznicu za Russian Circles i No Joy.

Osam dana kasnije, 29. studenog, na istom mjestu nastupa beogradski bend TI koji važi za jedno od najvećih pozitivnih iznenađenja na regionalnoj glazbenoj sceni što su potvrdili i gotovo rasprodanim koncertom na 14. izdanju festivala Žedno uho. Grupu TI - psihodelični elektro pop duo iz Beograda čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 35 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Na ulazu će koštati 45 kn.

Kao poslasticu za kraj godine Žedno uho 7. prosinca u klubu KSET najavljuje koncert američkog post hardcore benda Girls Against Boys. Okupili su se 1988. kao side projekt Elija Janneyja i Brendana Cantyja, bubnjara legendarnih Fugazija, koji ubrzo napušta bend i potpunosti se posvećuje radu s Fugazijem. Poslije prvog studijskog albuma "Tropic of Scorpio", iduća tri izdaju za poznati Touch & Go Records, a posljednji studijski album "You Can't Fight What You Can't See" izlazi 2002. godine. Poznati su po tome da nastupaju sa dva basista. Ove jeseni izlazi im "The Ghost List" EP koji će promovirati u Zagrebu. Cijena ulaznice iznosi 65 kuna, a na ulazu ćete je platiti 80.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo