'Zdravstvena zaštita sada je bolja nego prije 2 godine'

'Zahvaljujući ulaganjima u medicinsku opremu, zdravstvena zaštita na višoj je razini nego prije dvije godine', izjavio je ministar zdravstva otvarajući dvije nove klinike u KBC-u Zagreb.

14.7.2010.
15:57
VOYO logo

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović otvorio je u srijedu u KBC-u Zagreb obnovljene prostore dviju klinika, čija su izgradnja i opremanje iznosili oko 74 milijuna kuna, te je pustio u rad novi uređaj za magnetsku rezonancu, dvije gama kamere i dva SPECT/ CT uređaja ukupne vrijednosti 38 milijuna kuna.

Milinović je na prigodnoj svečanosti izjavio kako je zahvaljujući ulaganjima u medicinsku opremu zdravstvena zaštita na višoj razini nego prije dvije godine. Najavio je daljnja ulaganja u opremu unatoč krizi i predstojećem rebalansu državnog proračuna jer je to preduvjet za smanjenje dugih listi čekanja na dijagnostičke preglede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravstva osvrnuo se i na skoro spajanje KBC-a Zagreb i KB-a Jordanovac u jednu bolnicu, te naglasio kako tim činom na Jordanovcu neće biti ukinuta niti jedna djelatnost i odjel, nego će iduće godine tamo stići i jedan od devet novih linearnih akceleratora.

Milinović ističe da reformu zdravstva ništa neće zaustaviti, pa je i predstavnike Grada Zagreba, koji su se usprotivili spajanju bolnica u vlasništvu Grada u veće bolničke centre, pozvao da zajedno "izdignu zdravstvo iz uskostranačkih interesa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, KBC Zagreb najveća je zdravstvena, znanstvena i obrazovna bolnička ustanova u Hrvatskoj, sastavljena od 26 klinika i kliničkih zavoda u kojima radi 4.700 zaposlenih. Godišnje se u njoj bolnički liječi 62.000 pacijenata, a ambulantno njih više od milijun, te se obavi 29 tisuća operacija.

Prethodni članci:

arti-201007050467006 arti-201007020476006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo