Zbunjenim građanima zbog vrtića prijete ovrhama!

11.8.2011.
14:31
VOYO logo

Trakavica o cijenama vrtića se nastavlja, a roditeljima iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport poručuju da obavezno plate vrtić ili jaslice prema uplatnicama koje im pošalju iz Grada. A uplatnice će se pisati prema novom, takozvanom Bandićevom, modelu plaćanja vrtića. Prema najavama Grada, te bi uplatnice trebale biti dostupne od 15. kolovoza pa nadalje.

Kako je ispričala jedna mlada zagrebačka majka, u želji da si lakše organizira nadolazeću jesen, nazvala je Gradski ured te ih priupitala kad će uplatnice stići i na koji iznos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Rekli su mi da će se najvjerojatnije plaćati prema novom modelu. S obzirom na to da nas iz Skupštine pozivaju da ne plaćamo po novom modelu, pitala sam ih i što će mi se dogoditi ako želim platiti po starom modelu. Žena mi je odgovorila da će mi se u tom slučaju dogoditi isto što i kad ne platite kredit u banci'', ispričala je šokirana Zagrepčanka.

Iz Gradskog ureda odgovorili su da oni provode program ''usklađen s proračunom Grada Zagreba i usvojen od Skupštine''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, da bi se mogao primjenjivati stari model, koji je Skupština naknadno izglasala, trebalo bi napraviti novi rebalans proračuna. To Skupština ne želi jer bi u tom slučaju – mogli ostati bez fotelja.

Vezani članak:

arti-201107050137006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo