Glazbeni velikan / Zbogom Massimo! Cetinski: 'Znao sam da boluje, ali nadali smo se...' Huljić: 'Prevelik šok'

Umro je od karcinoma pluća. Iz Aquarius Recordsa: 'Hvala ti na glazbi, ljubavi, prijateljstvu, smijehu i čaroliji koja ostaje zauvijek'

23.12.2022.
19:25
VOYO logo

Tužna vijest poslijepodne je odjeknula Hrvatskom. Napustila nas je glazbena legenda Massimo Savić. Preminuo je u 61. godini života u KBC-u Sestre Milosrdnice gdje se liječio od karcinoma pluća. Tu informaciju na njegovom službenom profilu potvrdile su majka i kći koje su oprostile emotivnom porukom:

"Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Glazbeni velikan /

Massimo Savić preminuo u 61. godini života nakon kratke i teške bolesti

Image
Glazbeni velikan /

Massimo Savić preminuo u 61. godini života nakon kratke i teške bolesti

Od Massima se uz obitelj opraštaju i brojni prijatelji i kolege. Nevjerica, šok, tuga. To su njihove reakcije. Žak Houdek na Facebooku je poručio da će večeras u Puli pjevati njemu u čast.

"Bio si velik i poseban" napisao je Dino Jelusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volimo te", poručili su mu iz benda Opća opasnost.

"Hvala ti na glazbi, ljubavi, prijateljstvu, smijehu i čaroliji koja ostaje zauvijek." Tim riječima od njega su se oprostili iz njegovog Aquarius Recordsa. Evo kako su se od njega oprostili Tonći Huljić i Toni Cetinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, i Massimo je otišao, nadam se na neki bolji svijet. Veliki gubitak za glazbu, to je i deplasirajuće govoriti, jer je i kao čovjek pridonio puno svojim iskustvom. Ne znam što bih rekao... Znao sam već neko vrijeme da boluje, ali smo se svi nadali da će se nekako uspjeti izboriti", kazao je za RTL Danas Cetinski.

Huljić je pak glasom koji je podrhtavao rekao: "Ništa ne mogu kazati osim da sam se nadao drugačijem ishodu. Bolovao je od toga što se sad i piše, bio sam upoznat s tom situacijom, ali smo se svi nadali drugačijem... Ne znam što se desilo zadnjih godina, ali veliki broj mojih suradnika i prijatelja naglo je otišao... Prevelik šok. Mi smo od druge polovice 80-ih godina, kad je on krenuo u solo karijeru na neki način bili povezani na ovu ili onu stranu... Moje srce i srce moje obitelji je sad s njegovom..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publika ga je upoznala još kao frontmana grupe Dorian Gray.

Nakon razlaza, devedesetih, kreće u bogatu i uspješnu samostanu karijeru tijekom koje je izdao 17 albuma i osvojio 15 nagrada Porin. Svoj posljednjji koncert održao je u prepunoj Areni Zagreb pred 13 tisuća obožavatelja. Ostat će upamćen po bezbrojnim hitovima, odličnim nastupima, izvanrednom glasu i nevjerojatnoj karizmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I naša je televizija surađivala s Massimom koji je bio čaln žirija X Factora i Zvijezda. dragi Massimo, zbogom i hvala ti na svim divnim glazbenim trenucima!

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo