Zbog zajma od 10 tisuća eura izgubila cijeli stan

Ispovijesti Riječanke Milane Jakšić te bračnog para Miknić, Branka i supruge Dragice prije nalikuju na horor priče nego na našu stvarnost.

3.7.2011.
12:07
VOYO logo

Riječanka Milana Jakšić (74) 25. veljače 2010. potpisala je ugovor o najmu po kojem dobiva 73.000 kuna, a koje će vraćati mjesečno u iznosu od 1.500 kuna. Bivša vlasnica jednosobnog stana u Marohnićevoj ulici broj 18 na kraju u ruke nije dobila 73.000 kuna, već 29.000, a banci je dala trajni nalog da joj skidaju po 1.500 kuna idućih 59 mjeseci. Oglas je uočila na Korzu, a ugovor sklopila u zgradi preko puta Kraša nasred Korza.

Prava drama nastaje u rujnu prošle godine. Kako na računu nije imala pokrića, banka nije isplatila na račun zajmodavca Cristiana Ivana Rodrigeza rođenog 31. kolovoza 1988. godine nastanjenog u Los Angelosu – navedeni iznos. Riječanka tek tada shvaća da novac nije posudila od tvrtke Slavonski audiovizualni sustav d.o.o., kako je pisalo na vratima gdje je potpisala ugovor, već od mladića Rodrigeza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I 13. rujna u stan mi dolazi mladić po imenu Igor te objašnjava da je došao u ime tvrtke posrednika Performans iz Zagreba. Tvrdi da je moj dug ustupljen tvrtki OMH Razvitak d.o.o iz Krapine koju zastupa direktor Omar Ari Montenegro Hernandez iz Meksika, a sada je sjedište tvrtke u Vukovaru. I kaže kako nisam platila jednu ratu poštujući ugovor o zajmu od 25. veljače – ja s posrednikom potpisujem Dogovor o preuzimanju dijela novca za garanciju", ispričala je preverena žena ispričala je Novom listu .

U točki 2. ugovora stoji da je Posrednik pronašao investitora koji joj je spreman nekretninu dati u najam, a u točki 4. napominje da joj je zaračunao veću proviziju jer daje dodatne povoljnosti. U točki 5. kaže se da je kupac (investitor) u cijelosti isplatio 180.000 kuna zajmodavcu Rodrigezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U takvoj situaciji Riječanka je potpisala s OMH Razvitak i ugovor o najmu (njenog) stana za 950 kuna mjesečno, te poseban poseban dogovor o mogućnosti povratnog prava otkupa kad svih 99 rata po 950 kuna isplati kao i jednokratnu uplatu od 150.000 kuna!

Stvari odbačene u garažu

Nevolje su se nastavile u ožujku jer je kasnila s uplatom, pa je sklopljena Izvansudska nagodba po kojoj je dužna do 15. ožujka isplatiti 5.483 kuna, a isti dana potpisuje i novi Ugovor o najmu po kojem plaća 1.330 kuna mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svibnju opet nije uplaćena jedna rata za najam pa joj Igor objašnjava da je dužna 8.750 kuna. S njim se je našla 31. svibnja i on joj je, kako je rekla, od 12 do 16 sati u uredu nešto objašnjavao. Tada ju je nazvala prijateljica i rekla da se više ne može vratiti u stan. Svoje stvari našla je u crnim vrećama u nekoj garaži.

Zahvaljujući odvjetnici Mirjani Šoštarec iz odvjetničkog ureda Predraga Kovačića podignuta je tužba pred riječkim Općinskim sudom protiv OMH Razvitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidite, dobila sam 34.000 kuna, kroz stanarinu i kazne toliko sam im i uplatila i ostala bez stana. Da platila sam i nekome Mikayelu Simomyanu iz Hollywooda 3.775,03 kune... Sramim se. Dosta mi je svega... I ne znam što bih vam još rekla. Molim, vas nemojte barem objavljivati moju sliku", rekla je nesretna Milana Jakšić.

Razvod braka za spas stana

Drugu tužnu priču Novi list je našao u Milaninom susjedstvu. Umirovljenik Branko Miknić (66) tražio je 50.000 kuna zajma, a garancija za povrat bio je stan veličine 53,87 četvornih metara. U ovjerenom ugovoru stoji da je posudio 21.933.19 eura i da ih vratiti u 66 rata po 399 eura mjesečno. Zajmodavcu iz tvrtke Slavonski audiovizualni sustavi d.o.o. Cristianu Ivanu Rodrigezu iz Los Angelesa obvezao se vratiti daleko veći iznos nego što je dobio!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brankina supruga Dragica pomoć je potražila od odvjetnice Mirjane Šoštarec.

"Otišla sam u gruntovnicu i doista se uvjerila da je podnijet prijedlog za ovrhom. Međutim, zabunom odnosno previdom ovrhovoditelja Rodrigeza – Miknići su ostali u stanu. Naime, kao založni dužnici u prijedlogu za Miknićevu nekretninu navedeni su Lucijan i Marijana Derenčinović, a za njihovu nekretninu Branko Miknić. Zbog toga je sud odbio prijedlog, a ja sam u međuvremenu sa strankama dogovorila da je vlasnica nekretnine Dragica Miknić što je i provedeno u zemljišnim knjigama", ispričala je odvjetnica Šoštarec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supruga Dragica Miknić još je uvijek ljuta na supruga i kćer što su bez njena znanja podizali kredit i zatražila je i razvod braka samo da se Rodrigezu oduzme šansa da se namiri od suvlasničkog dijela nekretnine.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo