U SMJERU ZAGREBA / Zbog požara na vozilu na A4 između čvorova Kraljevečki Novaki i Ivanja Reka vozi se uz ograničenje brzine

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Vjetar u utorak otežava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kao i dionicama Jadranske magistrale

16.11.2021.
7:34
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog prometne nesreće na DC1 u Pojatnom obustavljen je promet, a zbog požara na vozilu na autocesti A4 između čvorova Kraljevečki Novaki i Ivanja Reka u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h, izvijestili su u utorak ujutro iz Hrvatsko autokluba (HAK).

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar stvara probleme

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i dionicama Jadranske magistrale između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu te osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Mogući su i odroni. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Od 15. studenog 2021. do 15. travnja 2022. godine obavezna je zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t podrazumijevaju se:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • četiri zimske gume (M+S) ili
  • četiri ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

Obavezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, proučili su iz HAK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo