Slijedeća tri dana / Zbog Ultre iselili starije i bolesne iz okolice Parka Mladeži: 'Imat će zaštitu 24 sata dnevno'

Image
Foto: Splitski dnevnik

Ujedno organizator Ultre kaže kako će sama buka biti smanjena na minimum

11.7.2019.
13:31
Splitski dnevnik
VOYO logo

Za desetak starijih građana sa zdravstvenim tegobama koji žive u okolici Parka mladeži bit će osiguran zamjenski smještaj u sljedeća tri dana trajanja Ultra festivala.

Potvrdio je to za Splitski dnevnik i organizator Joe Bašić ističući kako su održali sastanak s građanima upravo kako bi saslušali sve njihove primjedbe. Organizatori Ultre nisu imali ugovornu obavezu traženja zamjenskog smještaja za okolne stanare, ali su to ipak napravili, shvaćajući da bi nekim građanima blizina festivala ipak mogla predstavljati probleme. Kako neslužbeno doznaje Splitski dnevnik, u ovakve dogovore bio je uključen i sam splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara kojeg su kontaktirali građani i koji je odmah reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi kao organizatori smo prepoznali da imamo stanare koji žive tu odmah do Park mladeži, s njima smo imali razgovore i kontakte gdje smo razgovarali o njihovim potrebama, a s pojedinačnim stanarima s kojima smo vidjeli da ima potrebe da ih se dislocira smo našli rješenje da oni ovaj vikend provedu na drugoj lokaciji", kaže nam Bašić i dodaje kako su građani imali puno pitanja, te da su na sve načine pokušali i uvažiti njihove potrebe.

"Došli smo do dijaloga gdje smo našli rješenje, oni su prihvatili ono što mi radimo i ovo je rezultat. Razgovorima su prisustvovali i predstavnici MUP-a, otvorili su direktan broj telefona na kojem građani mogu zatražiti pomoć. Sa stanarima ulice Put Brodarice dogovorili smo se da ćemo ograditi taj cijeli prostor, te organizirati redarsku službu koja će raditi 24 sata kako bi imali svoju zaštitu. Ujedno smo postavili i javne toalete van prostora, a važno je da smo odmah prepoznali kako stanari žive u neposrednoj blizini stadiona i zato smo otvorili i parking od Brodosplita kako bi ulaz makli od koncentracije stanara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno organizator Ultre kaže kako će sama buka biti smanjena na minimum, jer je oprema koju su donijeli na Park mladeži na najvišem nivou.

"Ovaj stage je tako napravljen da na zadnjoj strani postoji zvučna barijera. Većina stanara su iza pozornice, a onaj koji se profesionalno bavi sa zvukom i tehnikom zna da je razglas tako napravljen da je orijentiran na publiku. Na sastanku sa stanarima na kojem su oni bili zabrinuti zbog postavljanja tri pozornice rečeno im je da su postavljeni kvalitetni razglasi gdje čuješ glazbu, a istovremeno možeš pričati s osobom do sebe. To je kvalitetni zvuk", kaže nam Bašić, ali i priznaje buke će biti, ali će se poštovati sve zakonske odredbe o visini decibela. Dodajmo, kako Ultra ima dozvolu grada Splita za 24 satni program na Parku mladeži, piše Splitski dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo