Zbog skandalozne izjave zahtijevaju ostavku ministra Hajdaša Dončića

11.4.2014.
12:39
VOYO logo

"Prisiljeni smo oštro reagirati jer smo zgranuti izjavom ministra prometa Siniše Hajdaša Dončića koji je na opće čuđenje struke i javnosti, mrtav hladan izjavio kako niti zna, niti ga zanima koje će se linije vlakova ukinuti na željezničkim prugama u ionako osiromašenim i prometno loše povezanim krajevima zemlje.

Od ministra se očekuje makar minimum

Zar ga uistinu ne interesira kako će funkcionirati željeznički promet u zemlji u kojoj je upravo on na čelu ministarstva odgovornog za tako važan segment. Kome prepušta odluku koja može unazaditi i još više izolirati ionako opustjele i osiromašene dijelove zemlje iz kojega ljudi 'bježe' jer nemaju osnovne mogućnosti za kakav takav život. Ni posao, ni mogućnost školovanja i obrazovanja svoje djece, a sada bi im ukinuli i jedinu vezu s urbanim središtima. A ministra sve to uopće ne zanima. On čak ne želi znati ni koje su to linije, koja su to sela, koliko je to ljudi. Za ovakvu drastičnu odluku kakvu on donosi očekuje se da barem u svakom trenutku zna reći i objasniti zašto svakom pojedinom selu onemogućuje tu jedinu vezu s najbližim gradom. Očekuje se minimum socijalne osjetljivosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne mogu prijeći preko toga

No, ministar prometa svojim stavom odašilje jednu jedinu poruku: nije me briga! Smatramo da bi ga itekako trebalo biti briga jer je upravo to njegov posao. Nedopustivo je odmahnuti rukom i produžiti dalje, a tako važnu odluku svaliti na leđa osiromašene lokalne uprave koja jedva spaja kraj s krajem i zaista je iluzorno očekivati da može financirati ne lokalne, već državne željezničke pruge.

Ministar Dončić jasno je dao do znanja da ga nije briga ni za te krajeve niti za te ljude, potpuno zaboravivši da je njegov posao služiti njima. Preko ovakvog indolentnog stava, bez ikakve socijalne osjetljivosti, zaista ne možemo prijeći i zato tražimo smjenu ministra Siniše Hajdaša Dončića", stoji u otvorenom pismu HURS-a upućenom premijeru Milanoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo