Zbog rupe na srcu dvogodišnjakinja ne smije trčati ni plakati!

Dvogodišnjoj Osječanki Gabrijeli Varvodić u trećem mjesecu života otkrivena je rupa na srcu od čak centimetar i pol.

25.10.2010.
11:59
VOYO logo

"Čim se malo umori, Gabrijela poplavi, znoji se, guši i ne može disati. Tomu je uz rupu na srcu uzrok i defekt krvnih žila, zbog čega je došlo do disfunkcije dišnih puteva. Iako prema vanjskom izgledu djeluje poput svakog drugoga djeteta, za nju života bez operacije na srcu nema, a trenutačno se pripremamo za operaciju u austrijskom Linzu, kamo treba uskoro otići", ispričao je za Glas Slavonije Gabrijelin otac Marin, dok je majka Sanela trenutačno s djevojčicom na zagrebačkome Rebru.

Naime, da bi se operacija u Austriji provela što kvalitetnije, prethodno se mora obaviti kateterizacija, što je hrabra djevojčica prošla prije dva dana. Nakon što se filmovi, objašnjava otac, pošalju na uvid u Linz, bit će odlučeno kada će Gabrijela biti podvrgnuta operacijskom zahvatu, a prema riječima prof. Ivana Malčića sa zagrebačkoga Rebra, to bi trebalo biti za dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, kateterizacija, pomoću koje se utvrđuje stanje krvnih žila, Gabrijelu je prije godinu dana umalo stajala života. Srce joj je stalo na nekoliko minuta, no, srećom, uspjeli su je oživjeti!

"Nama su dali šanse 60:40, odnosno vjerojatnije je da operaciju neće preživjeti. No, naša Gabrijela ne može živjeti ni u ovakvom stanju, tako da nam ne preostaje ništa drugo nego prepustiti je liječnicima. Nadamo se da će prebroditi i to i da će nastaviti život kao svi njezini vršnjaci", zaključuje otac Marin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gabrijelina tetka Mateja Lijić, učenica Ekonomske škole u Osijeku, pokrenula je akciju za pomoć. Iako HZZO pokriva troškove operacije i postoperativnog liječenja u Linzu, obitelji Varvodić potrebna je financijska pomoć za majčin smještaj u Austriji.

Svi koji žele pomoći Gabrijeli i njenoj obitelji novac mogu uplatiti u Privrednoj banci Zagreb na broj tekućeg računa 2340009 - 3210906153 (Sanela Varvodić).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo