Zbog roditelja 20 djece izbačeno iz vrtića

Blizu 700 tisuća kuna duga nagomilali su roditelji dvadesetero mališana i zato će njih 20, baš zbog tih nepodmirenih troškova, biti ispisano iz Dječjih vrtića Dubrovnik.

11.5.2012.
7:39
VOYO logo

U većini slučajeva radi se o obiteljima s oba zaposlena roditelja koji su djecu upisali u najskuplje vrtićke kategorije, ali nisu našli potrebnim i uplaćivati za odabrani program.

"Iz iskustva znam da vrtić ne plaćaju oni koji imaju novca. Za siromašne Grad Dubrovnik i Dječji vrtići uvijek nađu rješenje. Od velike pomoći je i dobrotvorna Zaklada "Blaga djela" koja pokriva troškove za dvadeset i sedmero djece potrebitih. Roditelji koji nemaju problema s novcem često jednostavno 'zaborave' na obvezu ili nestanu i ne plate vrtić", kazala je za Slobodnu DalmacijuBoja Milan Mustać, ravnateljica gradske predškolske ustanove, koja je unatoč nepodmirenim računima prošlu pedagošku godinu završila u plusu od 320.884 kune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoć siromašnima

Dok imućni ne plaćaju, za one slabije platežne moći brine Grad Dubrovnik kroz socijalni program kojim su potpuno ili djelomično od sudjelovanja u cijeni programa oslobođena 283 korisnika usluga vrtića ili 19 posto od ukupno upisane kvote. Zaklada "Blaga djela" plaćala je korištenje vrtića za 27 djece iz socijalno ugoženih obitelji u mjesečnom iznosu od 14.485 kuna.

Dječji vrtići Dubrovnik spadaju među najveće predškolske ustanove u RH po broju djece i zaposlenika. Trajan im je problem brojnost grupa koje za 18 posto premašuje propisani standard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo