POJAČAN PROMET / Zbog produženog vikenda očekuju se gužve na autocestama: HAC poslao apel vozačima

Image
Foto: Zvonimir Barišin/Pixsell/Ilustracija

'S obzirom na radove na pojedinim autocestama na dionicima autoceste A3 i A6 određena su prometna ograničenja koja zbog kompleksnosti nije moguće ukloniti. Na svim ostalim autocestama uklonjen je velik dio privremenih prometnih regulacija, radi što bolje protočnosti prometa', poručuju iz HAC-a

21.6.2023.
11:10
Zvonimir Barišin/Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

Zbog nadolazećeg produljenog vikenda uoči Dana antifašističke borbe, očekuje se značajno pojačan promet na svim glavnim autocestovnim pravcima. Pojačani promet u smjeru Dalmacije i Slavonije očekuje se već u srijedu u popodnevnim i večernjim satima te u četvrtak tijekom dopodneva. Pojačani promet prema unutrašnjosti, odnosno povratak s destinacija očekuje se u nedjelju u popodnevnim i večernjim satima, priopćile su Hrvatske autoceste (HAC).

"Zbog povećanog prometa na autocestama, na žalost se povećava i broj prometnih nesreća, stoga ističemo važnost odgovornog ponašanja u vožnji. Najčešći razlozi prometnih nesreća su neprilagođena brzina, umor, nepažnja vozača ili vožnja pod utjecajem alkohola", poručili su iz HAC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na radove na pojedinim autocestama na dionicima autoceste A3 i A6 određena su prometna ograničenja koja zbog kompleksnosti nije moguće ukloniti. Na svim ostalim autocestama uklonjen je velik dio privremenih prometnih regulacija, radi što bolje protočnosti prometa, govore.

Image
na triježenju u stanici /

Vozio mrtav pijan autocestom. Policija ga zaustavila kod Novigrada: Napuhao 4,28 promila

Image
na triježenju u stanici /

Vozio mrtav pijan autocestom. Policija ga zaustavila kod Novigrada: Napuhao 4,28 promila

Autocesta A3 (Bregana-Zagreb-Lipovac)

Kolona i veći zastoji očekuju se na ZG obilaznici i dionici između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ, gdje se izvode kompleksni radovi sanacije kolnika, te nije moguće ukloniti privremenu regulaciju prometa. Na ovoj dionici od čvora Dugo Selo – čvor Križ promet se vodi novoobnovljenim kolnikom u smjeru Lipovca. Promet u smjeru Lipovca odvija se dvjema suženim prometnim trakama, dok se promet u smjeru Zagreba vodi jednom prometnom suženom trakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autocesta A6 (Bosiljevo 2-Delnice-Rijeka)

Na dionici od čvora Delnice do čvora Vrata traju radovi sanacije kolnika i betonske ograde na vijaduktu Golubinjak u smjeru Rijeke, zbog čega je za promet zatvoren kolnik u smjeru Rijeke, a promet se vodi dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba na način da se promet u smjeru Zagreba odvija dvjema suženim prometnim trakama, dok se promet u smjeru Rijeke vodi jednom prometnom suženom trakom.

Na ostalim autocestama gdje su u tijeku radovi ne očekuju se zastoji zbog radova, osim u slučaju prometne nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korisnicima savjetujemo da i prije, ali i za vrijeme putovanja kontinuirano prate stanje i uvjete na cesti te da vožnju i putovanje prilagode uvjetima na cesti na prometnom servisu HAK-a https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/ ili našoj web stranici www.hac.hr. U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422, poručuju iz HAC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo