VIDEO/FOTO: / Zbog porasta Save preusmjerene linije ZET-a

Visoki vodostaj Save i otvaranje odteretnog kanala Sava – Odra uzrokovali su probleme u prometu ZET-a, ali i drugim vozačima koji voze cestama vezanim uz sam kanal.

6.11.2012.
9:51
VOYO logo

ZET je u utorak ujutro izvijestio da se zbog visokog vodostaja Save na području Zagreba te otvaranja kanala Sava – Odra autobusni promet odvija otežano. Stoga linije ZET-a koje pripadaju terminalu na Savskom mostu prometuju preusmjereno slobodnim pravcima. Problema u prometu ZET ima i na području Velike Gorice, gdje se normalizacija očekuje tek nakon prolaska vodenog vala, koji se u Zagrebu očekuje u utorak između 16 i 17 sati.

Mogućnost uvođenja izvanrednih mjera od poplave

Hrvatski autoklub izvijestio je pak da je prekinut promet svim cestama koje prolaze odteretnim kanalom Sava – Odra u Zagrebu. Zbog otvaranja tog kanala zatvorena je i županijska cesta 3292 u Pešćenici (Općina Lekenik). U Zagrebu se u trenutku dolaska vodenog vala očekuje maksimalna vrijednost vodostaja Save od 420 centimetara, a prema izvješću Glavnog centra za obranu od poplava, tada je moguće očekivati proglašenje izvanrednih mjera obrane od poplave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo svemu da su, prema izvješću HAK-a, zbog povećanog vodovoda rijeka zatvorene županijske ceste: ŽC5028 Podhum – Soboli, ŽC5033 Brod na Kupi – Ložac, ŽC5033 Brod na Kupi – Čedanj, ŽC3120 Žirčica – Martinska Ves, ŽC3156 Žažina – Mala Gorica i ŽC2028 Otok Virje – Brezje. http://www.youtube.com/embed/bv8OJHoLXW0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo