stiže toplinski val / Zbog pljuskova izdano upozorenje za veći dio Hrvatske, ali već za vikend će nas grijati i do 30 stupnjeva!

Meteorolozi su izdali niz upozorenja za cijelu Hrvatsku, ponajprije zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena, a ponegdje i zbog mogućeg olujnog vjetra.

23.5.2016.
19:08
VOYO logo

Još večeras nas očekuje još pljuskova, i to jačih od onih poslijepodnevnih, praćenih grmljavinom, ponegdje i jakim vjetrom. Sutra će biti još pomalo promjenjivo. Međutim, sve je to prolazno jer se već od srijede vraća sunce, ali i toplina ili bolje reći - vrućina! 

Nakon ovog sutrašnjeg prolaznog osvježenja, kada će temperatura pasti na 19 stupnjeva, slijedi nam novi rast temperature. Svaki će dan biti malo topliji. Možemo reći da od petka ulazimo u toplinski val čiji će vrhunac biti u nedjelju. Temperatura će tad u zagrebu dosezati 30 stupnjeva. Naravno, to se odnosi na temperaturu u hladu. Na suncu će osjećaj topline biti još viši. Nakon nedjelje vjerojatan je blagi pad temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

Nikola Vikić-Topić

Od ostatka zemlje, najtoplije će biti u Slavoniji, osobito posavinskom dijelu, te u unutrašnjosti Dalmacije, gdje bi se moglo mjeriti 32. Uz samo more te u gorskoj Hrvatskoj, bit će malo ugodnijih 24 do 28. S obzirom na to da će biti i sunčano, prognoziram i puno kupača u moru. Inače, njegova će temperatura za vikend biti nekih 19, 20 stupnjeva.

Image
Foto: Vijesti.hr

Temperature

Prognoza za ljeto nije se promijenila otkad smo je posljednji put objavili, ali je svakim tjednom sve veća sigurnost njenog ostvarivanja. Čini se da će ovogodišnje ljeto u Hrvatskoj biti toplije od prosjeka, slobodno možemo reći i vruće. Uz to, vjerojatno je da će oborina biti manje od uobIčajene količine, dakle i jedno sušno ljeto. Najveća vjerojatnost za manjak kiše je u kolovozu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo