MANJINCI NAPUSTILI KLUPE / Zbog novog kaosa u Saboru ponovno otvoreno pitanje: Ima li Plenković većinu za izglasavanje zakona?

Odgođeno je glasanje zastupnika za idući petak nakon što je izbila svađa u raspravi o zakonskom prijedlogu o popisu stanovništva

21.2.2020.
19:15
VOYO logo

Novi kaos u Saboru! Odgođeno je glasanje zastupnika za idući petak nakon što je izbila svađa u raspravi o zakonskom prijedlogu o popisu stanovništva. 

Kad su Vlada pa zastupnici odbili amandmane nacionalnih manjina, zatražena je stanka za dogovor, a onda se uključio Hrvoje Zekanović iz Hrasta izjavom da će biti zanimljivo kako će se sada dogovoriti, kako ih je nazvao, "hrvatsko-srpska trgovačka koalicija". Nakon toga javio se Milorad Pupovac i sve je završilo izlaskom manjinaca iz sabornice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima li premijer većinu za izglasavanje zakona?

Nove probleme za premijera Andreja Plenkovića u jeku unutarstranačkih izbora u HDZ-u u RTL-u Danas komentirala je novinarka RTL-a Damira Gregoret koja je kazala da se sada opet otvara pitanje ima li premijer u Saboru uopće dovoljno ruku za izglasavanje zakona. Podsjetila je da je glasanje odgođeno i prošlog petka, a ista situacija dogodila se i danas. 

Zbog toga danas nije bilo ni glasanja o Izvješću glavnog državnog odvjetnika za 2017. godinu i 2018. godinu. Naglasila je i da je ovoga tjedna u Banskim dvorima trebao biti održan i koalicijski sastanak, no i on je odgođen. Iz oporbe sumnjaju da će netko iz vladajuće koalicije sada zazivati izbore, barem ne prije ljeta, a redoviti izbori se ionako održavaju na jesen, analizira Gregoret. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo