trud se isplatio / Zbog nje je ponosna cijela Hrvatska: Iva iz Čakovca upisala Harvard i dobila punu stipendiju

Image
Foto: emedjimurje.hr

Iva se odlučila za glavni predmet iz područja prirodnih znanosti, poput fizike ili tehničkih predmeta, a kao sporedni predmet uzet će film

4.5.2016.
10:38
emedjimurje.hr
VOYO logo

Rad, znanje i trud dokaz su da snovi mogu postati stvarnost. Primjer je Iva Ružić, ovogodišnja maturantica Gimnazije Josip Štolcer Slavenski, koja na jesen kreće na prestižan fakultet Harvard u SAD-u gdje je dobila punu stipendiju, piše emedjimurje.

Image
Foto: emedjimurje.hr

Iva Ružić

(Foto: emedjimurje.hr)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iva je već osam godina članica ŠAF-a u Čakovca, koji joj je omogućio znanje i praksu u području filma, kojeg je prijavila kao svoj dodatan rad. Kreativno izražavanje posebno se cijeni kod učenika na Harvardu. Fakultet traje četiri godine, to jest osam semestara.

Iva se odlučila za glavni predmet iz područja prirodnih znanosti, poput fizike ili tehničkih predmeta, a kao sporedni predmet uzet će film, dodaje emedjimurje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je prva Čakovčanka i Međimurka kojoj je to uspjelo, na što smo vjerujem svi mi posebno ponosni. Uopće ne sumnjam u njezin budući uspjeh i da će dalje tako nastaviti u svom budućem obrazovanju. Prije svega smatram da je to uspjeh nje same, njezinog predanog rada i učenja. Ovo je samo dokaz da i manja sredina poput Čakovca ima dobar školski sustav, dobre profosore koji mogu mladima omogućiti upis na prestižan svjetski fakultet kao što je Harvard", poručio je Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo