OLUJNI I ORKANSKI UDARI / Zbog jakog vjetra prekinut promet na A1. Na snazi crveni meteoalarm, očekuju se udari vjetra do 180km/h

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL/Ilustracija

Zbog vjetra je za sve skupine vozila zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene kao i državna cesta Meslenica-Zaton Obrovački, Paški most i Most dr. Franje Tuđmana

3.4.2023.
21:26
Emica Elvedji/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Na snazi su zabrane prometa za pojedine skupine vozila. U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije, izvještavaju iz HAK-a.

Za sva vozila, osim za osobna, mogući i preporučeni pravci iz unutrašnjosti u smjeru Dalmacije i obrnuto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Knina i Kistanja: čvor Sveti Rok (A1)-Gračac (D50)-Knin (DC1)-Kistanje (DC59)-Benkovac (DC56)-čvor Benkovac (A1) i obrnuto, državnom cestom DC1 Karlovac-Slunj-Gračac-Knin-Split i obrnuto.

Zbog vjetra, za sve skupine vozila zatvoreni su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (preporučeni obilazak samo za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most i Most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo za osobna vozila otvoreni su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, DC1 Solin-Klis, DC27 Gračac-Obrovac-Karin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na DC1 Vaganac-Ondić, DC218 između mjesta i GP Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika, DC99 između čvora (A7) i mjesta Križišće (DC501) te LC58107 Kraljevica (DC8)-čvor Križišće(A7) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za sutra su izdana crvena upozorenja Meteoalarma, ponovno za cijelu obalu kao i unutrašnjost Dalmacije.

Za Riječku Regiju Državni hidrometeorološki zavod upozorava na olujnu budu koja bi podno Velebita mogla biti i orkanska. Očekuju se udari vjetra od 110 do 180 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Kvarneru i Kvarneriću će mjestimice puhati olujna bura koja će prema kraju dana i u noći malo oslabjeti. Najjači udari vjetra bit će od 65 do 150 kilometara na sat.

U Dalmaciji će puhati vrlo jaka, mjestimice olujna bura, prema kraju dana i u noći će oslabjeti, a očekuju se udari vjetra od 65 do 140 kilometara na sat. U unutrašnjosti i na kninksom području će udari vjetra dosezati 90 do 145 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo