'ŽENU I MEĐU MI NE DIRAJ' / Zbog gusaka raskol u zagorskom mjestu, a završile i na sudu: Tri vještaka morala izlaziti na teren prije presude

Susjed Željko - Josipu mora platiti 850 eura, ali i zauzdati svoje guske da više ne rade štetu Uzalud se Željko branio da su krive vrane i srne, susjed ga je tužio i pobijedio.

7.6.2023.
23:38
VOYO logo

Željkove guske okomile su se na susjedov kukuruz: jele su ga, gazile, lomile stabljke i uništile. Susjed Josip je napravio što bi i svaki drugi Zagorac - tužio, prenosi Danas.hr

Tri sudska vještaka utvrdila su da su guske dovoljno visoke da pobrste urod pa susjed Željko - Josipu mora platiti 850 eura, ali i zauzdati svoje guske da više ne rade štetu Uzalud se Željko branio da su krive vrane i srne, susjed ga je tužio i pobijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Boli čovjeka kad ti uništava ono kaj ti siješ. Kad smo posijali kukuruz, odmah za nama su guske kopale, kokoši, ovce dolazile. I onda, šta ja mogu, onda sam ga tužil jer cijelu godinu sam mu govoril i vraćal guske i onda sam najesen moral tužiti", govoriza RTL Josip Lešković iz Gornje Stubice.

No čini se da je presuda je mrtvo slovo na papiru, u što se uvjerila i ekipa RTL-a. Bandu gusaka i pijetlova zatekli su u nedjelu. Iako na prvi pogled djeluju pitomo, sudski vještak je utvrdio da je njihova proždrljivost odgovorna za nestanak cijelog godišnjeg prinosa ječma i kukuruza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U selu se biraju strane

Prozvani Željko ima drukčije objašnjenje. Nisu krive njegove guske i pijetlovi, već divlje životinje - srne i vrane. "Pa moje guske su uvijek u mojem dvorištu. Ja imam i ogromno to zemljište i dvorište ograđeno, sve je sa mnom već godinama i desetljećima", navodi Željko Petrović koji tvrdi kako nema govora da su njegove guske krive.

U pohodu im pomaže i pijetao, jasno se vidi kroz tunel kojim prolaze. Ali za Željka to nisu pravi dokazi. Kaže da ga pohlepni Joža želi oderati za novce i obogatiti se na njegovoj muci. Ponosno pokazuje svoju djedovinu na kojoj je već generacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U selu se biraju strane. Marijan i Ivan upoznati su s ovim zamršenim slučajem. Kažu, do ovog nije trebalo doći. "A Znate Zagorci, ne diraj mi među. Ženu i među mi ne diraj. I jedan i drugi su mi, mogu reći, prijatelji", govori Marijan, ali ističe: "Mislim da se Željko tu previše zainatio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo