TOMAŠEVIĆ IMA PROBLEM / Zbog cijene plina Zagrebu prijeti tužbom još jedan grad: U Gradu šute, a u Plinari gori - gubitak iznosi 350 milijuna kn!

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević ima sad već ozbiljan problem sa svojim kolegama iz Gorice, ali i Bjelovara čiji gradonačelnik Dario Hrebak sprema tužbu

9.2.2022.
19:48
VOYO logo

Nakon Bjelovara, zbog promjene cijene plina i Velika Gorica pozvala je odvjetnike jer im Gradska Plinara Opskrba želi naplatiti umjesto fiksne promjenjivu cijenu. Za istu uslugu, Zagrebu su progledali kroz prste, javlja RTL Danas

U ugovoru je poslana nova formula koja doslovno omogućava njima da iz mjeseca u mjesec povećava cijenu plina gotovo 300 posto. Povećanje je nedopustivo, povećanje koje se stiglo nama i koje je stiglo i okolnim gradovima, ali ne i Zagrebu to smatramo nekorektnim. Što se tiče dalje, to će sve preuzeti naši odvjetnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrebak: To bi bila katastrofalna priča za Tomaševića

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević ima sad već ozbiljan problem sa svojim kolegama iz Gorice, ali i Bjelovara čiji gradonačelnik Dario Hrebak sprema tužbu. Tomaševiću šalje jasnu poruku:

"Mislim da on treba čvrsto primiti vlast u svoje ruke i vidjeti što se dogodilo. Mislim da bi bilo jako loše za njega da je njegova administracija donijela odluku u studenom da se bjelovarskim ustanovama podigne cijena , a zagrebačkim ne. To bi bila katastrofalna priča za njega."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL Danas u videoprilogu donosi dopis koji je Gradska plinara Opskrba slala jednom poduzetniku i ugovarala plin po fiksnoj cijeni, a poslije su se u strahu od velikih gubitaka zbog skokova cijena na svjetskom tržištu predomislili i poslali aneks.

Velika Gorica dobila povećanje bez aneksa ugovora

U Velikoj Gorici nisu htjeli potpisati anekse po kojima bi plaćali promjenjivu cijenu, tvrde da je Gradska plinara Opskrba nekim institucijama poslala veće račune, a da im prije toga nije poslala anekse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Aneks smo dobili na grad Veliku Goricu koja plaća režije za društvene domove, sportske domove, 14 točno objekata. Tu su nizom nogometni klubovi, mjesni odbori, dva DVD-a. Prema tvrdnjama naših pravnih službi iz osnovnih škola i vrtića oni su dobili povećanje bez aneksa ugovora", kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar iz HDZ-a.

Grad Zagreb naredio je reviziju u Plinari, a sve veće nezadovoljstvo kupaca došlo je i do regulatorne agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HERA je, s obzirom na zaprimljene predstavke krajnjih kupaca u pogledu načina primjene nepovoljnijih uvjeta ugovora za krajnje kupce tijekom ugovornog razdoblja, pokrenula nadzor nad energetskim subjektom Gradska plinara Zagreb – Opskrba d.o.o. koji je u postupku, javila je HERA.

Iako je gradonačelnik Tomašević jučer rekao da će nam iz Plinare sve razjasniti, kako neslužbeno doznajemo, svi su dobili zabranu javnog istupa. I dok u Gradu šute, u Plinari gori - naši izvori tvrde da su u gubitku teškom 350 milijuna kuna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo