SVE ZBOG RIMCA / Kakav kaos u SDP-u: Gotovac WhatsAppom traži ostavke SDP-ovaca: Procurio i razlog svađe s Možemo

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Koalicija između SDP-a i Možemo! u Zagrebu je pala radi Rimčeva projekta robo-taxija, a Gotovac od vijećnika traži ostavke

11.9.2022.
20:06
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

U petak navečer, Gradski Odbor SDP-a donio je odluku o raskidanju koalicije s Možemo! u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Kako doznaje Jutarnji list, projekt razvoja robotaksija, poduzetnika i inovatora Mate Rimca, posvađao je partnere u vladajućoj koaliciji u Gradu Zagrebu, pa tako na sutrašnjoj sjednici Skupštine Klub zastupnika SDP-a neće glasati za zaključak gradonačelnika Tomislava Tomaševića da se raspiše natječaj za osnivanje i prijenos prava građenja na gradskom zemljištu na kojem bi trebao niknuti Rimčev Centar mobilnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova odluka donesena je na sjednici gradskog odbora SDP-a u petak na kojoj je i raskinut koalicijski sporazum s Možemo!

'Bandićevo obećanje'

"Gradonačelnik raspisuje natječaj za koji se već zna da će na njemu pobijediti Rimac. Mi već godinu dana znamo kako će projekt izgledati, riječ je o zelenoj površini kod Studentskog doma "Stjepan Radić" na Savi, što je još Bandić uz podršku HDZ-a obećao Rimcu, a mjesto nam je sporno jer nije napravljena nikakva prometna studija. S tog mjesta robotaksiji bi se trebali priključivati u promet, na prometnice koje su i sada zagušene", pojašnjava stav gradskog SDP-a jedan sudionik tog sastanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao drugu spornu stvar navodi i to da zaključak o raspisivanju natječaja nije poslan Vijeću gradske četvrti, niti Vijeću mjesnog odbora, a prema njegovu mišljenju, Tomašević je očito htio izbjeći i svoje vijećnike koji bi se mogli pobuniti zbog gradnje na zelenoj površini, kao što su se na Peščenici pobunili zbog načina financiranja bokseva za kante za smeće.

Kako će glasati o kreditu od 1,8 milijardi kuna koji traži Zagrebački holding, kaže, odlučit će prije same sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIŽU TEKTONSKE PROMJENE /

Rimac o budućnosti: 'Promijenit će se gradovi, neće biti vlasnika auta, pitanje je hoće li se klincima uopće ići na vozački'

Image
STIŽU TEKTONSKE PROMJENE /

Rimac o budućnosti: 'Promijenit će se gradovi, neće biti vlasnika auta, pitanje je hoće li se klincima uopće ići na vozački'

Poruka na WhatsApu

No da je koaliciji stvarno došao kraj svjedoči i poruka koju je predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac poslao svojim zastupnicima u Gradskoj skupštini, a u njoj traži da podnesu ostavke na te funkcije. Kako je potvrđeno Telegramu, Gotovac je Dini VasićDavorki Moslavac Forjan te Renatu Peteku u WhatsApp grupi priopćio da očekuje njihove pisane ostavke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prema raskinutom sporazumu SDP je u Skupštini imao mjesto predsjednika te tri šefa odbora. Predsjedniku Skupštine, Jošku Klisoviću Gotovac je pak napisao: “Molim te da na Skupštinu još danas pošalješ ostavku na mjesto predsjednika, meni potpisano i skenirano”.

Još jučer, u subotu, Klisović je novinarima potvrdio da je zagrebački Gradski odbor SDP-a odlučio prekinuti koalicijski sporazum s platformom Možemo, no ustvrdio je kako to “ne znači da je prekinuta koalicijska suradnja”, ona ide dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo