Završila na bolovanju jer je pokušala spriječiti krađu, pa dobila otkaz

Mlada Puljanka Sanja koja je pokušala spriječiti krađu u trgovini u kojoj radi, prilikom čega je ozlijeđena, ovih je dana za svoju hrabrost nagrađena - otkazom.

21.3.2013.
9:27
VOYO logo

Naime, 18. siječnja u popodnevnim satima u trgovinu u kojoj je radila je ušla skupina mlađih ljudi. Nakon razgledavanja trojica su izašla, a jedan je otišao isprobati dva para hlača. S obzirom da je iz kabine izašao samo s jednim hlačama, prodavačica je odmah uočila da nešto nije u redu te to signalizirala Sanji koja je stajala na blagajni.

Ona je osumnjičenom za krađu, koji je krenuo prema izlazu, prepriječila put i zamolila ga da stane. Pritom ga je upitala za drugi par hlača, a kako ih nije htio vratiti, povukla mu je nogavicu trenirke te ugledala da ispod njih ima navučene upravo te hlače koje je očito namjeravao ukrasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na to me on odgurnuo u vrata te pobjegao iz dućana, a ja sam pala na pod. S obzirom da mi se u prvom trenutku nije činilo da sam teže ozlijeđena, na hitnu pomoć otišla sam tek nakon što sam policiji dala izjavu o događaju. Tek kada sam došla kući počeli su me mučiti strašni bolovi", ispričala je Sanja za Novi list.

Snimke su pokazale da joj je pomaknut kralježak, te je otišla na bolovanje i odradila propisanu terapiju nakon koje joj nije bilo bolje. Sve to vrijeme koje je provela na bolovanju nitko iz tvrtke nije nazvao da bi ju pitao kako je, ali, dobila je novi ugovor na određeno vrijeme i to na vrlo kratak rok - od svega dva tjedna, navodi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ožujku, točnije iduću srijedu, bila bi mi godina dana da sam radila u tom dućanu. Najprije sam imala ugovor na tri pa na šest mjeseci, da bi mi u trenutku kada sam otišla na bolovanje ugovor dan na tek 15 dana", priča Sanja ogorčena postupkom poslodavca.

"Činjenica da je prestanak radnog odnosa istekom vremena na koji je ugovor o radu na određeno vrijeme sklopljen nastupio za vrijeme trajanja privremene nesposobnosti za rad (bolovanja), nije od utjecaja na prestanak radnog odnosa", komentirao je (sad bivši) poslodavac mlade Puljanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo