ZAVRŠEN SASTANAK PLENKOVIĆA I PETROVA: / 'Moramo formirati Vladu što prije, oporba je već najavila spektakl u Saboru'

Image

Andrej Plenković, Božo Petrov i Željko Reiner sastali su se u HDZ-u kako bi se dogovorili oko procedure za sastavljanje nove Vlade Republike Hrvatske i konsituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora.

11.10.2016.
15:39
VOYO logo

'Završili smo sastanak s kolegama iz Mosta i dogovorili smo, u suradnji sa Željkom Reinerom, hodogram koji se odnosi na konstituirajuću sjednicu Sabora. Želimo da se u okviru dnevnog reda sjednice donesu svi zakoni koji su potrebni prije formiranja Vlade, a uvrstit će se u dnevni red i zakoni koje smo dogovorili s Mostom i naša je namjera da sredinom sljedećeg tjedna omogućimo termin kada bi buduća Vlada dobila povjerenje u Saboru. Potvrdili smo okvir naše suradnje i to odražava naš diijalog', rekao je Plenković.

Markovina: Zašto je Petrovljeva usporedba gay pridea i molitelja pred bolnicama dubinski cinična

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Formiranje Vlade što prije

Naglasio je kako im je je namjera, ovisno o dinamici rasprave, sredinom sljedećeg tjedna usuglasiti termin kada bi buduća Vlada dobila povjerenje u Saboru.

Čelnik Mosta i budući predsjednik Hrvatskog sabora u rotirajućem mandatu, Božo Petrov, potvrdio je da je dogovoreno sve ususret konstituirajuće sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Usuglasili smo se vezano uz konstituiranje Sabora i sve što treba napraviti. Ono što slijedi nakon toga - na dnevni red dolaze zakoni za formiranje Vlade i prijedlozi o kojima smo diskutirali vezano uz jamstva Mosta. U cilju nam je zbog poruka koje dobivamo iz oporbe, da će koristiti mogućnosti da bi napravili spektakl u Saboru, želimo reći da će u utorak ili srijedu biti formiranje Vlade. U dnevni red će se uvrstiti svi prijedlozi o kojima smo diskutirali', rekao je Petrov.

Činilo se da je gotovo, ali ministrica Juretić i dalje istupa; sad kaže da moramo ulagati u mlade ovisnike jer mogu raditi djecu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba najavila spektakl u Saboru

Izražavajući zadovoljstvo što su se usuglasili oko konstituiranja Sabora i svih aktivnosti nakon toga, Božo Petrov pojasnio je da će, nakon konstituiranja parlamenta, na dnevni red doći svi zakoni potrebni da bi se mogla formirati Vlada, a nakon toga idu svi zakonski prijedlozi o kojima su raspravljali vezano uz jamstva Mosta.

'Zbog poruka koje dobivamo iz oporbe da će koristiti različite mogućnosti kako bi napravili spektakl u Saboru, nadam se da će u utorak ili u srijedu već biti formiranje Vlade', poručio je Petrov. Dodao je da će se u dnevni red Sabora uvrstiti svi prijedlozi zakona o kojima su s HDZ-om diskutirali posljednjih tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo