Zaustavljena gradnja garaže ispod HNK!

22.3.2010.
11:54
VOYO logo

arti-201003180196006Na posljednjoj sjednici Gradske skupštine, na kojoj se raspravljalo i o ulozi Skupštine u donošenju planova prostornog uređenja, donesen je zaključak kojim se u nadolazećoj izmjeni i dopuni Generalnog urbanističkog plana predlaže brisanje garaže u neposrednoj blizini Hrvatskog narodnog kazališta iz popisa gradskih projekata. Ako prijedlog ne bude prihvaćen, Skupština neće izglasati promjene GUP-a, piše Jutarnji list.

Drugim riječima, ujedinjeni predstavnici zagrebačke kulturne scene svojim su oštrim protestiranjem uspjeli pridobiti Skupštinu na svoju stranu, odnosno nadjačali su gradsku vlast koja je projekt gradnje garaže od 600 mjesta pokušavala realizirati pod svaku cijenu. Time je četiri milijuna kuna, koliko je dosad uloženo u izradu projekta i geomehanička ispitivanja tla, otišlo u vjetar. No, projekt neće nestati, nego će čekati neka druga vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Centar grada ipak neće biti potpuno nezaštićen od priljeva automobila s juga i zapada grada. Projekt gradnje garaže ispod srednjoškolskog igrališta u Klaićevoj ulici teče prema planu, a iako se za njegovu realizaciju vjerojatno teško može pronaći novca u gradskoj blagajni, to ne bi trebao biti problem.

arti-201002100726006Naime, budući da se na prvoj etaži planira izgradnja šoping-centra, Grad će potražiti privatne partnere, odnosno projekt će se realizirati po modelu javno-privatnog partnerstva. Riječ je o najvećoj garaži koja bi trebala biti sagrađena u Zagrebu, a uz šoping-centar, gradit će se i sportska dvorana za učenike srednjih škola iz tog dijela grada, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo