prokopali dio zida / Zatvorenički duo htio iskoristiti riječki karneval da zbrišu iz zatvora

Image
Foto: Nel Pavletic/Pixsell

S obzirom da je riječki zatvor u centru grada, plan je bio da se nakon bijega priključe maškarama i nestanu u sveopćem veselju

Tajana Gvardiol

Tajana Gvardiol

Žena, majka, novinarka. Voli znati sve, a ne podnosi nepravdu. Pa ako je ne može promijeniti može ukazati na nju

13.2.2024.
16:52
Nel Pavletic/Pixsell
VOYO logo

Dvojica zatvorenika, iako se na početku vjerovalo da ihe bilo desetak, pokušali su probiti zid i pobjeći iz riječkog zatvora Via Roma za vrijeme maškara. S obzirom da je riječki zatvor u centru grada, plan je bio da se nakon bijega priključe maškarama i nestanu u sveopćem veselju. Međutim, nisu imali sreće. Pravosudni policajci otkrili su što se događa u nedjelju i poremetili im planove. Istraga će pokazati koliko su dugo kopali tunel i tko je bio glava operacije.

Predsjednik sindikata pravosudne policije Jelenko Krešo potvrdio je za Danas.hr da su pravosudni policajci odradili odličan posao. Otkrio je da su zatvorenici, kojih je moglo biti između 7 i 9 pokušali probiti zid u samom centru Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
lijepa vijest iz rijeke /

Šarene maškare paradirale riječkim Korzom: 'Došli smo, spontano, neorganizirano…'

Image
lijepa vijest iz rijeke /

Šarene maškare paradirale riječkim Korzom: 'Došli smo, spontano, neorganizirano…'

"Pokušali su prokopati zid, a uspjeli su maknuti prvi sloj žbuke. Ali, onda su ih otkrili pravosudni policajci", rekao je Jelenko Krešo.

Misli da je to "kopanje" moglo trajati dva do tri dana, a vjerojatno su iskoristili vikend kada ima manje pravosudnih policajaca u dežurstvu, a s ulice dolazi velika buka, što zbog prometa, što zbog maškara ovih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krešo je dodao kako Ministarstvo pravosuđa ima imena svih aktera ovog filmskog pokušaja bijega i pravosudnih policajaca. Nije mu jasno zašto nisu pohvalili policajce za dobro obavljen posao.

O svemu se oglasilo Ministarstvo pravosuđa i uprave

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavno na brojne medijske upite Ministarstvo pravosuđa i uprave – Uprava za zatvorski sustav i probaciju obavještava da je u nedjelju, 11. veljače u Zatvoru u Rijeci zabilježena incidentna situacija kopanja vanjske strane zida zatvoreničke sobe.

U navedenom događaju sudjelovala su dvije osobe lišene slobode, stoga su netočne informacije o skupini od osam do deset zatvorenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potencijalni bijeg u Zatvoru u Rijeci spriječen je pravovremenom reakcijom službenika osiguranja. Osim materijalne štete nastale na zidu, nije zabilježena druga šteta.
Sve okolnosti ovog događaja se još uvijek utvrđuju, a nadležne službe zatvorskog sustava poduzet će mjere u okviru svojeg djelokruga s ciljem minimiziranja nastale štete, sankcioniranja uključenih osoba lišenih slobode i podizanja razine sigurnosti u navedenom kaznenom tijelu", stoji u priopćenju.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo