Zatvorenici HAC-ovcu: Kopaj tunel, al' ga ne farbaj

'S obzirom da si novi, morat ćeš idućih pet noći kopati tunel. Evo ti žlica.

22.3.2010.
16:06
VOYO logo

Život u ćeliji nije lak, pogotovo ako je dijeliš s nekoliko muškaraca kojima je strašno zanimljivo što si do jučer bio bog i batina na slobodi.

Vladimiru Zagorcu zatvorenici su u prolazu Remetincu pjevali "Dija, dija, dijamante, donio bih draga za te", a najnoviji koji se našao na meti zafrkanata je Marijo Lovrinčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako tvrde naši izvori bliski pritvorenicima, bivšem su članu Uprave Hrvatskih autocesta "cimeri" i "susjedi" objasnili kako se ispod ormara u ćeliji nalazi rupa koja je zapravo početak tunela iskopanog za bijeg iz Remetinca.

"S obzirom da si novi, morat ćeš idućih pet noći kopati tunel. Evo ti žlica. Ali, molim te, nemoj ga farbat, to si ne možemo priuštit!", otprilike su glasile pošalice na Lovrinčevićev račun odmah po dolasku u ćeliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo iz istih izvora, HAC-ovom direktoru nije odgovaralo ni kada bi zatvorenici gledali vijesti jer bi priloge o kriminalu u HAC-u pojačavali "do daske", na što bi ovaj pokrivao uši. Lovrinčević se, inače, na tiskovnoj konferenciji, koja je održana nešto uoči njegova uhićenja, proslavio izjavom: "U HAC-u nema afera."

Podsjetimo, Lovrinčević je sredinom veljače, nakon 75 dana pritvora, pušten iz Remetinca. Sudac je ispitao sve predložene svjedoke istrage vezane za sumnju da su prilikom bojenja tunela Mala Kapela i Sv. Rok čelnici HAC-a oštetili državni proračun za 22 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritvor je tada ukinut i predsjedniku i članu Uprave HAC-a Jurici Prskalu i Goranu Legcu, inače, direktoru Sektora za građenje, kao i glavnom inženjeru projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željku Kandžiji.

Prethodni članci:

arti-201001210020006 arti-201002090686006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo