ZATRESLA SE VLADA, RODIO SE KUŠČEVIĆ: / Premijer ministru izdao naredbu kojom će riješiti pitanje HOS-ove ploče i ustaškog pozdrava

Image
Foto: pixsell
27.8.2017.
14:18
pixsell
VOYO logo

Time bi se stvorio i pravni temelj za micanje sporne ploče HOS-a, prenosi 24sata. U subotu je HNS burno reagirao na Bošnjakovićevu najavu ostajanja ploče do daljnjega i zaprijetio izlaskom iz Vlade ako se to dogodi. I Milorad Pupovac iz SDSS-a koji osigurava dodatna tri zastupnika za potporu Vladi je rekao da ploča mora biti uklonjena.

"Premijer je potvrdio da će ploča na jesen biti maknuta", rekao je medijima sugovornik iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva uprave nisu niti potvrdili niti opovrgli te informcije. Poručili su da prikupljaju mišljenja relevantnih institucija te da će u rujnu predložiti odgovor na interpelaciju SDP-a, koji je još u travnju zatražio raspravu o uporabi pozdrava 'Za dom spremni' i spornoj ploči.

Ministar možda najavio promjenu

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Iz HDZ-a nitko ne želi ništa komentirati, već izjave prepuštaju premijeru i Vladi. No, i sam ministar Bošnjaković izjavio je za HRT kako postoji mogućnost da se i ne čeka mišljenje Vijeća za suočavanje s prošlošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije toliko ključno kada će biti ti datumi. Ovdje je ključno da se nađe zakonito rješenje koje će biti u okvirima normativnog sustava koji imamo. Jasno je da je to moguće riješiti i ranije nego što povjerenstvo odradi posao na sveobuhvatnom rješavanju pitanja simbola totalitarnih sustava. Dakle, vrlo je važno kakav će stav zauzeti Ministarstvo uprave, koje razmatra ovo konkretno pitanje i kakvo rješenje može predložiti. Moguće je dakle i ranije", izjavio je Bošnjaković za HRT misleći na rok povjerenstva u ožujku 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo