markov trg / Zastupnici se nakon višednevne pauze vratili u Sabor: pratite uživo današnju sjednicu

Zakonom će se urediti novo razvrstavanje građevina s obzirom na zahtjevnost gradnje, i to sa sadašnjih pet na tri skupine

1.3.2017.
9:20
VOYO logo

Nastavlja se sjednica Hrvatskoga sabora, na čijem je Vladin prijedlog izmjena Zakona o gradnji. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).  

Predloženim izmjenama želi se omogućiti pravodobni početak gradnje više kapitalnih građevina čija je izgradnja povezana s ugovorima koje je sklopila država, a kojoj će se tako omogućiti ispunjenje obveza preuzetih tim ugovorima. Izmjene bi trebale dovesti do olakšavanja izdavanja dozvola za građenje i uporabu građevina te samo građenje, navode u resornom ministarstvu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu kako će se ublažiti i obveze vlasnika zgrada vezane uz redovite preglede sustava grijanja, hlađenja ili klimatizacije zgrade. 

Zakonom će se urediti novo razvrstavanje građevina s obzirom na zahtjevnost gradnje, i to sa sadašnjih pet na tri skupine. Uređuje se i pitanje posebnih uvjeta i potvrde glavnog projekta za građenje građevine za koju se ne izdaje lokacijska dozvola. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo