ZASTOJ U ŽELJEZNIČKOM PROMETU: / Vlakovi kasne na zagrebački Glavni kolodvor zbog kvara na signalnom bloku u Borongaju

Image
Foto: PIXSELL / ilustracija, Patrik Macek

Glasnogovornica HŽ-a Putnički prijevoz potvrdila nam je u telefonskom razgovoru da je do zastoja na prigradskim linijama došlo zbog kvara na svjetlosnom signalnom bloku u Borongaju

25.10.2018.
9:40
PIXSELL / ilustracija, Patrik Macek
VOYO logo

Jutros se našoj redakciji javilo nekoliko čitatelja koji su "zapeli" u prigradskim vlakovima na putu prema zagrebačkom Glavnom kolodvoru. "Vlak već dvadeset minuta stoji u Sesvetama, a ne znamo zbog čega", dojavio nam je potom i jedan kolega iz redakcije koji vlakom putuje na posao.

U Putničkom prijevozu znaju, u Infrastrukturi ne

Glasnogovornica HŽ-a Putnički prijevoz potvrdila nam je u telefonskom razgovoru da je do zastoja na prigradskim linijama došlo zbog kvara na signalnom bloku, uređaju koji regulira promet vlakova u Borongaju. Za više informacija uputila nas je na ured HŽ Infrastrukture gdje, međutim, nisu pojma imali o spomenutom kvaru i zastoju te nas uputili da im pitanje pošaljemo elektroničkom poštom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je doista došlo do kvara i zastoja na prigradskim linijama vidi se iz informacije o jutrošnjem stanju u prometu objavljenoj na web-stranici Hrvatskih željeznica. U 9.30 sati ondje je stajala sljedeća obavijest:

Image

Prije tri godine, u srpnju 2015., dogodio se sličan zastoj na relaciji Sesvete - Glavni kolodvor zbog kvara na istom uređaju. Tada je zastoj trajao gotovo tri sata, a putnici većinu vremena nisu znali zašto vlakovi stoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo