'ZAŠTO? ZATO ŠTO ŽELIM SVOJ ŽIVOT NAZAD!' U KB Dubrava cijepila se dr. Vlasta Merz: / 'Želim zagrliti svoje roditelje bez straha...'

Image
Foto: Screenshot/N1

Ovdje radim 18 godina i od početka radim s najtežim pacijentima; Želim da me moje 9-godišnje dijete više ne pita o zaraznim bolestima.

27.12.2020.
13:40
Screenshot/N1
VOYO logo

U Hrvatskoj je u nedjelju počelo cijepljenje protiv covida-19, a prva osoba koja je primila cjepivo je 81-godišnja Branka Aničić, štićenica Doma za starije osobe na zagrebačkoj Trešnjevki. Nakon toga cijepljeni su zdravstveni radnici u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević i KB Dubrava. Nastavljeno je cijepljenje i diljem države u brojnim domovima za starije. U KB Dubrava je za vrijeme cijepljenja bio i ministar zdravstva Vili Beroš, kao i dr. Ivica Lukšić, šef covid bolnice u Dubravi.

Liječnica iz KB Dubrava je u izjavi novinarima kazala zašto se cijepila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam Vlasta Merz, ovdje radim 18 godina i od početka radim s najtežim pacijentima. Neću reći da nam je teško raditi, iako smo sve duže na odjelima, jer najteže je našim pacijentima koji se bore ne samo za zdravlje, već za preživljavanje. Najteže je gledati oko sebe toliki broj smrti. Voljela bi da naši pacijenti odlaze kućama zdravi, ali svi smo svjesni koliko je covid-19 opak i smrtonosan Zašto sam se cijepila? Zato što želim svoj život nazad. Jer želim zagrliti svoje roditelje bez straha. Jer želim da me moje 9-godišnje dijete više ne pita o zaraznim bolestima. Nadam se da će nas ovo cjepivo spasiti i da će svi kolege ali i svi građani uvidjeti dobrobiti ovog cjepiva", kazala je doktorica.

Image
'NISAM NI SEKUNDE DVOJILA'; Mlada specijalizantica iz Zarazne: /

'Cjepivo nisam ni osjetila, osim blagog osjećaja peckanja'

Image
'NISAM NI SEKUNDE DVOJILA'; Mlada specijalizantica iz Zarazne: /

'Cjepivo nisam ni osjetila, osim blagog osjećaja peckanja'

'Svakodnevno svjedočim kako je teško boriti se za udah koji spašava život'

Lukšić je nakon što su cijepili dvoje djelatnika u KB Dubrava konstatirao kako je za sve njih ovo veliki dan jer 'stvara novu perspektivu u liječenju protiv pandemije covida-19. Uz liječnicu Vlastu Merz, cijepila se i medicinska sestra Silvija Iveković. U toj bolnici danas će biti cijepljeno 35 djelatnika, a u naredna dva dana još 200.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da sam među prvima primila cjepivo. Od prvog dana sam s najtežim bolesnicima ovdje u Dubravi i svakodnevno svjedočim kako je teško boriti se za udah koji spašava život. Voljela bih da se cijepi što više nas u zdravstvu, ali i građana, jer samo tako imamo šansu sačuvati zdravlje i živote. U ime svih nas mogu poručiti - cijepite se. Spasit ćete i sebe i druge!"

Beroš: Ova godina nije mogla završiti boljim darom

"Mislim da skupa svjedočimo jednom velikom trenutku-početku cijepljenja, za koje vjerujem da će predstavljati prekretnicu u liječenju bolesti covida. Mislim da ova godina nije mogla završiti boljim darom nego početkom cijepljenjem. To je bila godina puna izazova, koja je bila veliki test za sve nas", poručio je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako budem u mogućnosti, odužit ću se Dubravi i svim djelatnicima, razmišljat ćemo o dodavanju novih i stručnih i znanstvenih elemenata, a i dodavanju novih djelatnosti. Kad jednom ova epidemija završi, to će biti znak hvale za sve ove u KB Dubrava", dodao je Beroš koji je još jednom pozvao građane da se cijepe: 'Mislite na druge, cijepite se kao što su danas to napravile naše djelatnice u Dubravi.'

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo