'Zašto ne prodati vodu kad je imamo, gdje je problem'

'Ja mislim da je to jedna hvalevrijedna ideja i ne vidim u čemu je problem', rekao je Čobanković o HDZ-ovu planu prodaje hrvatske vode Arapima.

6.10.2011.
13:20
VOYO logo

Potvrdio je i da su o prodaji vode neslužbeno razgovarali s Izraelom, Ciprom, Kuvajtom i Katarom.

Voda je problem, a mi je imamo

"U svijetu sve više država ima problema s vodom, a mi vode imamo. No, naravno da nećemo slati vodu bez detaljne studije i studioznog projekta. Voda će se crpiti iz Hidrocentrale Ombla jer prirodnim padom dolazi do mora, a prirodna voda ionako većim dijelom ulazi u more", rekao je ministar poljoprivrede Petar Čobanković u trećem Dnevniku HTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministra Čobankovića pozivamo da proda svoju zemlju do koje je došao na upitan način, a neka ne dira hrvatske vodeNaglasio je i kako je riječ o državnom projektu s kojim bi trebali započeti već sljedeće godine.

Na najavu ovog, prema mnogima, kontroverznog projekta odmah su reagirali i iz Zelene stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve ovo iza leđa hrvatske javnosti dogovara se od 2008.'

"Zelena stranka drži sramotnom najavu ministra Čobankovića da će Hrvatska ući u nekakav posao prodaje vode s arapskim zemljama", stoji u priopćenju predsjednika Zelene stranke Aljoše Babića.

No, najgorom smatra činjenicu da se o tome pregovara još od 2008. godine, i to "iza leđa hrvatske javnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministra Čobankovića pozivamo da proda svoju zemlju do koje je došao na upitan način, a neka ne dira hrvatske vode koje moraju ostati u vlasništvu građana Hrvatske", rekao je Babić.

Pozivaju cjelokupnu hrvatsku javnost da se pokrene kako ne bi došlo do prodaje hrvatskih voda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zelena stranka traži da se donese ustavni zakon o zabrani privatizacije i prodaje hrvatskih voda upravo kako bi se izbjegli ovakvi pokušaji, jer je ovo samo početak rasprodaje hrvatskog obiteljskog zlata, a to je svakako hrvatska voda", stoji također u priopćenju.

Vezani članci:

arti-201110050425006 arti-201110050596006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo