SHOW U SABORU / Zašto je Zekanović uporniji i konkretniji u demotnaži procesa Antikorupcijskog vijeća od bilo kojeg HDZ-ovca?

Most je na Antikorupcijsko vijeće doveo bivšeg člana uprave INA-e Davora Majera koji je prozvao bivšeg Plenkovićeva ministra Ćorića. Njegovo izlaganje sabotirao je novi član većine Hrvoje Zekanović, a onda je nastao show

18.10.2022.
19:30
VOYO logo

Uvrede u Hrvatskom saboru? Nije baš neka novost. No, verbalni sukob je na saborskom hodniku eskalirao i dalje od toga. Hrvoje Zekanović i Miro Bulj bili su prsa o prsa. Svjedok i mirotvorac Bojan Glavašević kaže - bilo je ozbiljno.

"Jedna ruka na jednog, druga ruka na drugog i odgurnete. Bili su onako, ili će se poljubiti ili neće. Ili će nešto drugo biti. Mislim, znate kako izgledaju dva čovjeka prije nego će se potući", kazao je Glavašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulj, jedan od glavnih aktera dedramatizira situaciju.

"Sve uredu, čovjek vrijeđa sve živo. Ma ništa, ništa značajno", kazao je Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'POSTUPIO NAZADNJAČKI' /

Zekanović o sukobu s Buljem: 'Alpski sektaši, Raspudić mi nije dao mira, mikrofonom me po ušima'

Image
'POSTUPIO NAZADNJAČKI' /

Zekanović o sukobu s Buljem: 'Alpski sektaši, Raspudić mi nije dao mira, mikrofonom me po ušima'

A drugi je dodatno dramatizira.

"Pet Mostovaca fizički nasrnulo na mene. Mostovce ja marendam. Zajedno ili jednog po jednog", kazao je Zekanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je jedan na jedan", kazao je Glavašević.

Drama zbog Antikorupcijskog vijeća

Uzrok cijele ove drame je nova sjednica antikorupcijskog vijeća na kojoj je svjedočio bivši član Uprave Davor Mayer. I on je, kao i prethodni svjedok Dragan Kovačević, u kontekstu zatvaranja rafinerije Sisak prstom uperio u bivšeg ministra Tomislava Ćorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je rečeno, tada kada potpisujemo memorandum, 'nemojmo sada raditi probleme, Hrvatska mora ući u Schengen i u OECD'. Nije rečeno 'vi to morate napraviti zbog toga', nego je rečeno 'vodite računa i o tom kontekstu'. I to ne samo od ministra Ćorića nego od dosta ljudi koji su dolazili s nama kao članovima Uprave u kontakt", kazao je Mayer.

Ni na ove optužbe bivši ministar gospodarstva nema komentara. Na sjednici se nisu pojavili ni on, ni premijer Plenković. Ni članovi parlamentarne većine nisu sudjelovali u, kako kažu, nelegalnom radu tijela. Svi osim Zekanovića koji je u maniri diverzanta od prvog trena minirao sjednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"E, moj gospodine Maroje, Mayeru. Što ste vi uopće ovdje dolazili meni nije jasno. Meni vas je milo tu gledati spuštenih ramena onako pokorno, zato što vas je Plenković što, nabio iz uprave INA-e? Je li to razlog vašeg dolaska", kazao je Zekanović.

No, i Most je imao svoje diverzante na zadatku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolega Raspudić od udaranja mikrofonom po ušima, do dobacivanja, stalno mi nije dao mira", tvrdi Zekanović.

Uporniji od bilo kojeg HDZ-ovca?

Zašto je Zekanović uporniji i konkretniji u demontaži procesa Antikorupcijskog vijeća od bilo kojeg HDZ-ovca? Dogovore s premijerom Plenkovićem demantira, ali prostor za svoj politički rast u budućnosti ipak ostavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Politika vam je jako dinamična i ima puno fluktuacije. Ovisi o puno malih detalja. Ja sam kao i svaki političar ambiciozan i ono što ste primijetili markantan", kazao je Zekanović.

Pitanje je samo hoće li tu ambiciju HDZ nagraditi ili birači kazniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjet akterima ovog incidenta, dao je i predsjednik Republike Zoran Milanović.

"Ali ne se tući u Saboru, ne. Izaći van i lijepo se potući. Neka se konačno potuku, to je fora. Neće se oni nikad potući, posebno ne herojski Zekanović. Bulj, a on ima srca, ali neće ni on jer ima i mozga", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo