Spor zbog stana / Zaštićeni najmoprimac ovršio suvlasnike: 'Taj stan je prava pravcata rupa'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zaštićeni najmoprimac napravio je preuređenje stana, a račun ispostavio suvlasniku koji ga je odbio platiti, pa ga je odlučio ovršiti

19.12.2018.
9:55
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

"Zaštićeni najmoprimac meni u ovom trenutku plaća 253kn mjesečno, dok istovremeno ja kao vlasnik tog stana imam obavezu plaćat iznos 289 kuna pričuve. Dakle, ja sam svaki mjesec četrdeset kuna u minusu uz ovih 3500kn kredita u franku za svoj stan da bi osigurao dom svojoj djeci", ispričao je početkom godine za RTL Rade Županović, Splićanin u čijem stanu u centru grada živi zaštićeni najmoprimac Vidan Glavina s kojim se Županović spori oko stana. 

Naime, Glavina je samoinicijativno napravio preuređenje stana, a račun ispostavio Županoviću. On je odbio platiti, stanar ga je tužio, spor dobio i te mu prijetio ovrhom koja je u konačnici sustigla Županovića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Slobodna Dalmacija, Županovići su dužni 200 tisuća kuna, a Vidan je protiv Županovića ustao još jednom tužbom kojom se od njega, kao vlasnika stana u kojem živi, želi naplatiti u iznosu od 30 tisuća kuna zbog radova vezanih uz struju koje je, kako je naveo tužitelj, bio dužan obaviti vlasnik.

'Ništa mu ne dugujem'

"Kako pismeno nisam obaviješten o novim radovima koje je Glavina poduzeo, jer su roditelji i brat u međuvremenu prebacili svoje vlasničke udjele na mene, pošto jedini od njih radim, smatram da su radovi obavljeni nezakonito i da Glavini ništa ne dugujem", kazao je Županović, koji je odgovorio protutužbom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako mu Glavina sve ovo radi da bi, ako Županović pristane na ponudu Glavinine odvjetnice da otkupi stan, umanjio cijenu stana za iznos za koji ga želi ovršiti, a ujedno poručuje kako svoj stan neće prodavati. 

Glavina, pak, demantira Županovića da su on ili njegova odvjetnica uputili prema njemu kao vlasniku ikakav dopis u kojem bi ga pozivali da se dogovore oko otkupa stana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Županović se služi lažima'

"I to jednostavno zato što je taj stan prava pravcata rupa, a ja u toj rupi više ne mislim ostati", kazao je Glavina, koji će se natjecati za stan iz sustava POS-a. Poručuje i da će zaštićeni najmoprimci podići Ustavnu tužbu protiv novog Zakona o najmu prema kojem će Glavina trebati plaćati veću najamninu za Županovićev stan.

"Mi smo zaštićeni najmoprimci jer nam se nije dozvolilo kao drugim građanima otkupiti stan u kojem živimo. Županović se služi lažima. On je od onih koji bi za malo para htjeli dobiti puno. Ja ga još nisam ovršio. Nedavno je dobio rješenje o ovrsi, nakon što se tri i pol godine od donošenja pravomoćne presude kojom je utvrđen dug na nju oglušio, pa sad cvili", kazao je Glavina za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo